avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere prealabila abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere prealabila abuz in serviciu

Am fost condamnat pentru abuz in serviciu prev de art 246 raportat la art 248/1 desi nu exista plangere prealabila conf art 258 alin2Cp
Desi am invocat acest lucru in recurs instanta nu a tinut cont motivand ca pentru art 246 rap la art 248/1 nu se aplica art 258 alin 2
Este posibil asa ceva? intrucat legea 58/2008 este destul de clara cred
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:34, 13 Martie 2012
nu vi se aplica din doua considerente :

1. din ce spuneti nu faceti parte din categoria de functionari mentionata la art 258 alin 1
2. oricum, chiar daca ati fi fost procedura plangerii prealabile nu se aplica infractiunii de la art 248 ind 1
daca inculpatul este functionar public cf art 147 (1) CP si este trimis in judecata ptr infract prevazuta de art 248 (1) CP sau numai unul dintre aceste 2 cazuri subzista, nu este necesara plingerea prealabila. Art 258 (2) este clar in aceasta privinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere neconstitutionalitate popescu-sorin popescu-sorin Avand condamnare definitiva data de ICCJ acum as dori sa invoc la Curtea Constitutionala neconstitutionalitatea unui art din codul penal. Se poate sa invoc ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu popescu-sorin popescu-sorin Pentru fapta de abuz in serviciu prevazuta de art 246 raportat la 248 indice 1 este necesara existenta plangerii prealabile? Stiti cumva decizii ale SCJ date ... (vezi toată discuția)
Delapidare alinaanto alinaanto am fost trimisa in judecata pt delapidare si fals in acte sun semnatura privata si am primit urmatoarea sentinta Solutie: In baza art 334 cpp dispune ... (vezi toată discuția)