avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... situatie girant la neplata creditului de catre titular
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

situatie girant la neplata creditului de catre titular

Buna ziua, as dori cateva sfaturi in urmatoarea situatie: sotul meu a girat un contract de credit pe care titulara l-a luat pentru achitarea unui autoturism. Acum, aceasta este in divort si refuza sa plateasca creditul in situatia in care sotul ei foloseste masina de ani de zile. As vrea sa stiu ce ar putea face sotul meu ca sa dovedeasca daca se poate, ca beneficiarul creditului este sotul titularului cu care este in divort si sa il oblige cumva, legal desigur, sa isi asume raspunderea achitarii creditului. Inteleg ca in calitate de girant sotul trebuie sa plateasca ratele in continuare. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:31, 13 Martie 2012
e un caz interesant. eu zic ca ii puteti da in judecata pe amandoi, temeiul legal fiind discutabil (revendicare ? obligatia de a face ?).

Oricum e un caz sensibil - un avocat priceput poate sa se ocupe de un asemenea dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti despartiti dar nedivortati - va rog un sfat geoxa geoxa parintii mei sunt separati de circa 4 luni ,urmand ca in scurt timp sa treaca printr-un divort. Inainte cu 3 ani sa apara neintelegerile au facut un credit ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flu flu Am si eu 1 intrebare :) Situatie ipotetica: - am facut un credit la o banca pentru achizitionarea unei masini, iar o prietena de familie a girat pentru ... (vezi toată discuția)