avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere sub interdictie

Buna ziua,

Va solicit cateva informatii referitoare la modalitatea prin care pot deveni curator .
Mama mea sufera de cativa ani de Deficit cognitiv cu corpi Lewy si parkinson si se afla in ingrijirea mea. Sunt unicul copil. Mama locuieste in sectorul 6.Boala evolueaza si am fost sfatuita sa fac demersuri pentru punere sub interdictie si numirea mea curator.
Va rog sa -mi spuneti unde trebuie sa ma prezint si cu ce documente ca sa initiez acest demers.
Cel mai recent răspuns: Catal , utilizator 17:06, 13 Martie 2012
Pentru curatela va adresati instantei de tutela.Dosarul de cerere curatela trebuie sa contina acte medicale care dovedesc lipsa de discernamant,incapacitatea de a se intretine etc a persoanei asupra carei se cere curatela, actele de identitate ale bolnavei, ale dvs.
Procedura punerii sub interdictie este ceva mai complexa si necesita un proces , cu participarea procurorului, urmeaza o expertizare medicala a bolnavei , de catre o comisie de medici si se va decide daca se impune punerea sub interdicite.
Pentru inceput adresati-va instantei de tutela de la domiciliul bolnavei pentru a obtine decizia de curator.
Va multumesc pentru raspuns. Eu legam un pic punerea sub interdictie de curatela. Ma gandeam ca una fara alta nu se poate . Eu sunt singurul ei copil , mama nu mai iese din casa decat insotita , locuieste la noi deci exclus sa faca un demers de orice fel , oricum discernamantul ei este intr-o alterare continua. Singurul lucru pe care il doresc este sa-i pot ridica pensia fara procura, sa-i pot ridica renta viagera, sa-i pot viza carnetul de renta si tot ce mai poate interveni, fara a fi nevoie sa o chinui pe drumuri si pe la cozi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte cu alzheimer teo689 teo689 Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu ... (vezi toată discuția)
Curatela sau punere sub interdictie ? miilan miilan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Mama are 83 de ani si detine in proprietate: o garsoniera; 3/4 din apartamentul in care locuieste(1/4 sunt eu ... (vezi toată discuția)
Curatela ioanasabina23 ioanasabina23 buna ziua Am si eu o problema...sotul meu acum un an de zile s-a pus curator pentru o persoana bolnava psihic, care are pe numele ei un apartament unde ea ... (vezi toată discuția)