avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata contributie CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata contributie CAS

mi s-a incheiat somajul acum mai bine de un an; de atunci nu am mai platit nimic pentru asigurare CAS; acum vreau sa ma trec coasigurata pe numele sotului, dar mi se cere sa platesc din urma lunile neplatite de cand mi s-a terminat somajul, altfel nu ma poate trece coasigurata; e normal?
Cel mai recent răspuns: Popa Dorina , utilizator 22:05, 19 Martie 2012
In calitate de coasigurat beneficiati de servicii medicale gratuite. Daca aveti nevoie de acestea incepand din luna curenta, faceti cerere sa fiti trecuta coasigurat din aceasta luna si atat. Nu este cazul sa platiti din urma decat in situatia in care doriti sa fiti asigurata din urma. Cererea pentru a fi trecuta coasigurat o face sotul dumneavoastra la locul dumnealui de munca. impreuna cu cererea trebuie sa mai depuna la dosar o declaratie a dumneavoastra ca nu obtineti nici un fel de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de coasigurat ildis ildis sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite? (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca sotia, de care am divortat si care era coasigurat, a beneficiat de servicii medicale? valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am urmatoarea situatie... Am sotia coasigurat pe asigurarea mea CAS. In urma cu aproximativ 2 ani am luat o adeverinta de salariat de la serviciu ... (vezi toată discuția)
Concediere si spitalizare va rog raspuns urgent adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, Am fost salariata 7 ani fara nicio spitalizare sau concediu medical in aceasta perioada, fara retete compensate sau gratuite. Acum am fost ... (vezi toată discuția)