avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intelegere verbala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intelegere verbala

Buna seara am si eu 1 intrebare :)

speta:

o mana de oameni membri ai unei echipe pe un joc imaginar, semneaza contracte pentru a fi administratori in acel joc..
dupa ce devin administratori in acel joc, la un moment dat primesc o recompensa ce o pot utiliza pe acest joc. Unul dintre administratorii jocului, sa prezumam mai joaca undeva pe jocul y.
Datorita jucarii pe acel joc y, are nevoie de recompensa pe care o ia pe primul joc, sa zicem x.
Cere celorlalti administratorii, recompenselor lor, sustindau-le ca le va plati sumele la luarea salariului. Incheierea nu se face la notar sub un inscris, ci pe o forma auxiliar, sa zicem yahoo messenger.
Ceilalti administratori incearca sa recupereze suma de bani promisa, insa nu reusesc.
Ce se poate face in acest caz?

Sumele sunt de: 550 RON, 750 RON si 65 RON
Daca se poate face ceva, ce se poate face, si poate fi incadrat sub infractiunea de abuz de incredere in penal sau de inselaciune?

Astept un raspuns urgent, va rog
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:34, 13 Martie 2012
Pornind de la faptul ca sumele de bani sunt bunuri fungibile si consuptibile, nu vad o legatura cu inf. de abuz ori inselaciune, in cazul in care sumele de bani au fost inaintate cu titlu de imprumut.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
ContSters237899, utilizator
excrocherie...trebuie sa ii dati pe mana politiei
Expuneti situatia reala, fara ocolisuri daca doriti raspunsuri pertinente. Din cate observ este vorba despre un imprumut care nu s-a mai recuperat, abuz de incredere nu este, iar inselaciunea este putin fortata. Pare a fi un litigiu civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere dragomirdana dragomirdana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta, intrucat nu stiu cum sa procedez. In luna iulie anul trecut am facut imprumut pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Pot sa merg la politie si sa fac reclamatie de inselaciune(imprumut suma de bani=> neprimit inapoi) avand ca dovada convorbiri messenger, mesaje telefon? GTony GTony Am facut marea prostie de a imprumuta cuiva o suma de bani, vrand sa fac o fapta buna pentru ca m-a ajutat intr-o anumita situatie. Suma este de 250 RON. La ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor: caz penal inselaciune apleshca apleshca Rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare. X a depus plangere penala catre Y pentru inselaciune. Motivele plangerii fiind urmatoarele: X indica in ... (vezi toată discuția)