avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rog ajutor: caz penal inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rog ajutor: caz penal inselaciune

Rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.
X a depus plangere penala catre Y pentru inselaciune. Motivele plangerii fiind urmatoarele: X indica in plangere precum ca 5 ani in urma (noiembrie 2007) a impumutat bani lui Y si inca la o persoana (Z) pentru ca acestia din urma sa infiinteze o societate si din profit sa intoarca datoria. Termenul rammbursarii imprumutului fiind luna noiembrie 2011. La termenul indicat, banii nu au fost returnati, a aflat ca societatea nu functioneaza si nu aduce profit. X considera ca inca de la inceput (cu 5 ani in urma) Y si Z au avut intentia sa-l deposedeze de bani prin inselaciune si ca nu au avut intentia sa dezvolte societatea. Solicita ca Y si Z sa fie trasi la raspundere penala pentru inselaciune si sa-i fie recuperat prejudiciul.
Intrebarea este, cum poate X demonstra faptul transmiterii banilor catre Y si Z si, repsectiv al inselaciunii? Precizez ca nu s-a intocmit nici un contract de imprumut, nu s-a eliberat nici o recipisa in acest sens si nu exista martori care sa fi vazut ca intr-adevar banii ar fi fost transmisi. Tot ce are la mana X sunt actele de constituire ale societatii si stampila pe care le-a luat de la Y si Z.
Care sunt sansele ca sa inceapa o urmarire penala pe acest caz si ca persoanele sa fie trase la raspundere?
P.S.
Societatea a fost deschisa pe numele lui Z, acea persoana fiind unic fondator si administrator

Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
apleshca, utilizator
Cel mai recent răspuns: apleshca , utilizator 22:37, 18 Mai 2012
Eu zic ca pe penal nu aveti sanse, incercati o actiune civila de restituire a imprumutului, eventual si daune morale ca urmare a inducerii in eroare pt atata timp.
din punctul meu de vedere pe latura penala nu aveti nici o sansa, iar pe latura civila nu gasesc suficiente probe pentru a demonstra sustinerile dumenavoastra
Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare se ... kng11 kng11 Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare Se da urmatoarea speta: X il intreaba pe Y daca nu l poate ajuta cu obtinerea unui act de la ... (vezi toată discuția)
Ce infractiune poate fi urmatoarea fapta  silviu silviu O persoana X a imprumutat pe Y cu o suma de bani fara a intocmi vreun act. Persoana Y i-a restituit in 7 luni banii.In prejma ultimei rate X a emis ... (vezi toată discuția)
Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)