avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie tabel suplimentar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie tabel suplimentar

Sunt creditor garantat al unei societati si am calculat accesorii dupa intrarea debitorului in insolventa, in baza art. 41, alin. 2 din L 85/2006. Lichidatorul nu m-a inscris in tabelul suplimentar, pe motiv ca voi primi acele accesorii doar in cazul in care bunurile cu care sunt garantat se vor valorifica la un pret superior celui din raportul de evaluare.
Am formulat contestatie, dar tribunalul mi-a respins contestatia la primul termen, fara sa-mi comunice intampinarea si fara sa fiu prezent. #-o
Nedumerirea mea este legata de modul in care voi putea justifica majorarea creantei la data valorificarii garantiei, in conditiile in care nu sunt inscris in tabelul suplimentar si, ulterior, in tabelul definitiv consolidat, cel putin cu o creanta sub conditie - ma refer la partea suplimentara. :((
Am rugamintea sa ma ajute cineva cu o hotarare / sentinta / decizie, care sa dispuna inscrierea unui creditor garantat in tabelul suplimentar cu accesoriile calculate in perioada de observatie, accesorii aferente unui contract anterior deschiderii procedurii insolventei, pentru a putea depune in recurs si practica judiciara.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:04, 14 Martie 2012

Lichidatorul nu m-a inscris in tabelul suplimentar, pe motiv ca voi primi acele accesorii doar in cazul in care bunurile cu care sunt garantat se vor valorifica la un pret superior celui din raportul de evaluare

Raspunsul lichidatorului si hotararea instantei sunt corecte - in conformitate cu art 41 alin 2 din lege

"(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), creanţele garantate se înscriu în tabelul definitiv până la valoarea garanţiei stabilită prin evaluare, dispusă de administratorul judiciar sau de lichidator. În cazul în care valorificarea activelor asupra cărora poartă garanţia se va face la un preţ mai mare decât suma înscrisă în tabelul definitiv sau definitiv consolidat, diferenţa favorabilă va reveni tot creditorului garantat, chiar dacă o parte din creanţa sa fusese înscrisă drept creanţă chirografară, până la acoperirea creanţei principale şi a accesoriilor ce se vor calcula."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
Tabel suplimentar mh31 mh31 In cazul in care depun cererea de inscriere in tabelul suplimentar al creantelor, la creantele nascute in cursul procedurii mai calculez sau nu penalitati de ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - penalitati marinelapolescu marinelapolescu Buna, M-am inscris la masa credala, si in graba am scris in cerere creanta + dobanda legala, pe care am si depus-o in termen. Am calculat penalitati de ... (vezi toată discuția)