avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NASTEREA PREMATURA ANULEAZA DREPT.LAINDEMNIZATIE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NASTEREA PREMATURA ANULEAZA DREPT.LAINDEMNIZATIE?

Exista o lege care sa faca referire la mamele care datorita faptului ca nasc prematur nu se incadreaza ia cele 12 luni de cotizatie?SI IMPLICIT PIERD DRUPTUL LA INDEMNIZATIA PT.CRESTEREA COPILUULUI.MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 19 Noiembrie 2008
Cele 12 luni in care solicitantul indemnizatiei trebuie sa fi platit impozit (nu vreo cotizatie) nu au nicio legatura cu durata sarcinii. Dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului nu se pierde in cazul in care nasterea are alta durata decat cea normala.

PS: Nu e nevoie (si nici voie) sa postati aceeasi intrebare de mai multe ori.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
ContSters20980, utilizator
MULTUMESC SI IMI CER SCUZE NU AM STIUT CA CA PRIN POSTAREA MES. IN DOUA DOMENII DIFERITE SE INTELEGE POSTARE REPETETA.MAI PE INTELESUL MEU AM DREPTUL LA INDMNIZATIE TINAND CONT CA DATA ANGAJARI ESTE 01.01. 2008 IAR DATA PROB.A NASTERI AR FI FOST 15.01.2009 IAR EU NASC PE 24. 11.2008.(07.LUNI)?
Va rog nu mai scrieti cu majuscule, e greu de citit.

De la data nasterii (24.11) trebuie calculate in urma 12 luni, aceea e perioada in care trebuie sa fi platit impozit ca sa beneficiati de indemnizatie. Nu se calculeaza de la data la care trebuia sa nasteti, deci aveti o problema daca inainte de 1 ian nu ati fost angajata/PFA/ in concediu medical/studenta/somera...
Si daca am fost angajata cu jumatate de norma? Ce se intampla?
Mersi!
Beneficiati de CIC si de indemnizatia respectiva numai daca în ultimul an anterior datei naşterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Nu conteaza cum ati fost angajata, legea nu face nicio distinctie cu privire la timpul de munca sau durata c.i.m.
Prin urmare, singura conditie pe care trebuie s-o indepliniti este sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni inainte de data nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? valentina1234 valentina1234 buna ziua. pana in 30 iunie 2011 am fost angajata.dupa mi am depus actele pt somaj care mi s-a dat incepanad cu data de 30 august 2011 pana in 29 feb 2012.de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului Alina_Mariana Alina_Mariana Buna ziua, Am o prietena care are urmatoarea nelamurire : este angajata cu c.m. pe durata nedeterminata din mai 2009, este insarcinata si urmeaza sa nasca in ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate christinna13 christinna13 buna seara..v-as fi profund recunoscatoare daca m-ati lamuri cu anumite aspecte de care nu sunt foarte informata.Sa incep cu inceputul...m-am angajat cu ... (vezi toată discuția)