avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de mostenitor

buna ziua

indraznesc sa cer si eu sfatul dumneavoastra, daca se poate sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac.
problema este urmatoarea:
tatal meu este divortat de mama mea de ani buni. El a trait in concubinaj cu o alta doamna 7 ani si a locuit cu dinsa la aceasta acasa.Doamna respectiva i-a facut tatalui meu un act de mostenitor prin care spune" ca ii lasa domnului.... bunurile ei imobiliare si mobiliare cu specificatia ca atunci cand o sa moara sa ii faca toate cele necesare inmormantarii si pomenile care vor urma pe cheltuiala lui. In acest act de mostenitor dansa a specificat ca nu este casatorita , nu are parinti in viata, nici frati si nici copii sau descendenti din acestia.
Acum 3 saptamani doamna respectiva a decedat, iar tatal meu a inmormantat-o cum se cuvine si a facut ce este necesar ( pomeni si restul)
A aprut o nepoata a doamnei din partea unui frate ratacit si i-a luat tatalui meu certificatul de deces al doamnei si certificatul de nastere, spunandu-i ca o sa-l dea afara din apartament ca este casa ei, prin lege ca are dreptul fiind nepoata acesteia.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa faca tatal meu ca sa nu ramana pe drumuri.
In speranta ca cineva v-a citi acest mesaj si ma v-a ajuta va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: olive , utilizator 17:40, 20 Noiembrie 2008
buna ziua din nou
indraznesc cu o rugaminte!
sunt din ploiesti si am nevoie de un notar pentru a face aceste acte . duplicatul de pe certificatul de deces abia pe 4 decembrie pot sa il scot de la primarie.
cine ma poate ajuta sa fac aceste acte?

va multumesc frumos pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Testament. olive olive buna seara din nou revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament sa o iau cu inceputul tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)