Am lucrat ca agent comercial la o firma iar la lichidare in loc da salar am primit chitante . Urmand ca eu sa-mi iau banii in functie de cum voi incasa acele chitante . Chitantele reprezentau contravaloarea marfii vandute la unele societati comerciale in timpul cat an activat in cadrul societatii.Este legal acest lucru ? Si daca nu , unde trebuie sa ma adresez pentru aceasta ilegalitate ?
Cum sa va inmaneze chitantele? Au taiat pur si simplu chitante fara data? Presupunand ca ati fi facut ceea ce v-au sugerat, de unde ar fi stiut cand incasati Dvs. contravaloarea unei chitante pentru a fi inregistrata de catre ei in registrul de casa al societatii? Dupa parerea mea chiar daca incasati contravaloarea chitantelor, aceasta reprezinta o ilegalitate. Puteti fi acuzat de delapidarea sumelor de bani, deoarece nu mai sunteti salariatul societatii.
Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
In cazul neplatii salariului va puteti adresa instantei de judecata sau ITM-ului.
M-a pus sa semnez statul de plata dupa care mi - a dat 200 lei si trei chitante cu data pe ele . Din cele trei chitante doar una am reusit sa o incasez in acea zi. Eu am facut oricum copie la toate trei chitante sa le am Sa ma duc deci la ITM cu chitantele si cu copia.
Daca ati semnat statul de plata ce reclamatie sa mai faceti la ITM? Dar cu copiile chitantelor? Mai aveati calitatea de salariat in momentul in care ati incasat contravaloarea primei chitante?
Cel mai bine este sa promovati actiunea in instanta , astfel incat daca nu puteti incasa acele chitante (????) il puteti executa silit pe angajator in cazul in care veti castiga litigiul.
Delapidare?
nimar
Un agent de vanzari nu are posibilitatea sa taie chitante pentru a incasa sumele datorate de clientii firmei(politica firmei); el neprimind chitantier.
Lui i ... (vezi toată discuția)
Infractiune
Adina_G
Buna ziua. Un angajat al unei firme a emis facturi pentru doi clienti ai acesteia, dar de incasat a incasat in felul urmator : de la clientul A factura ... (vezi toată discuția)