avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chitante in loc de bani pentru plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chitante in loc de bani pentru plata salariului

Am lucrat ca agent comercial la o firma iar la lichidare in loc da salar am primit chitante . Urmand ca eu sa-mi iau banii in functie de cum voi incasa acele chitante . Chitantele reprezentau contravaloarea marfii vandute la unele societati comerciale in timpul cat an activat in cadrul societatii.Este legal acest lucru ? Si daca nu , unde trebuie sa ma adresez pentru aceasta ilegalitate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 16 Martie 2012
Exact asta am spus si eu...Insa practica ne omoara in contabilitate @freeelis. Stiam ca mie mi te adresezi. ;)

Chitante cu data de 8 martie? :stunned: Sunt completate si cu denumirea clientului si suma de incasat? V-a dat 3 chitante cu aceeasi data pentru 3 clienti diferiti?
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Chitantele sunt pentru trei clienti diferiti complectate cu data, nume client, valoare , nr. factura , stampilate semnate de cel care le-a taiat. E legal cum s-a procedat si daca nu cui pot sa ma adresez. Cum mai pot eu incasa o chitanta cu data de 8 martie pe 15 martie sa zicem .
Adresati-va ITM-ului si/sau promovati o actiune in instanta impotriva fostului angajator ... ati fost la acei clienti pentru care aveti acele chitante?
Parerea mea este ca nu trebuia sa acceptati asa ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare? nimar nimar Un agent de vanzari nu are posibilitatea sa taie chitante pentru a incasa sumele datorate de clientii firmei(politica firmei); el neprimind chitantier. Lui i ... (vezi toată discuția)
Salar neincasat; state semnate de angajator in locul angajatului orsolya orsolya Buna ziua! Sotul meu a lucrat cateva luni la o societate comerciala dar avand in vedere ca angajatorul tot amana sa-i dea salariul si-a dat demisia si ... (vezi toată discuția)
Infractiune Adina_G Adina_G Buna ziua. Un angajat al unei firme a emis facturi pentru doi clienti ai acesteia, dar de incasat a incasat in felul urmator : de la clientul A factura ... (vezi toată discuția)