avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ridicarea dreptului de administrarea patrimoniului a ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ridicarea dreptului de administrarea patrimoniului a unei firme intrate in insolventa

buna dimineata,
daca o firma a intrat in insolventa,a fost numit un administrator judiciar,asta nu inseamna ca firmei i se ridicat si dreprul de a.si administra parimoniul?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 12:10, 17 Octombrie 2012
Judecatorul-sindic va putea ordona ridicarea, in tot sau in parte, a dreptului de administrare al debitorului odata cu desemnarea unui administrator judiciar .... Dreptul de administrare al debitorului inceteaza de drept la data la care se dispune inceperea falimentului.
Ridicarea / mentinerea dreptului de administrare, la intrarea unei societati in procedura generala a insolventei, trebuie sa fie mentionata expres in sentinta de deschidere. In cazul in care acest aspect este omis, recomandabil este sa solicitati administratorului judiciar un inscris prin care sa stabileasca eventuala mentinere a dreptului de administrare, precum si limitele acestui drept.
La faliment e mai simplu, dupa cum ati vazut.
buna dimineata,
ni s.a spus de catre administratorul judiciar ca ,pentru a se putea apela la fondul de garantare a creantelor salariale,firma nu trebuie sa mai aiba dreptul de a.si administra bunurile.cum putem afla daca i.a fost ridicat acest drept?multumesc!
freeelis a scris:

Judecatorul-sindic va putea ordona ridicarea, in tot sau in parte, a dreptului de administrare al debitorului odata cu desemnarea unui administrator judiciar .... Dreptul de administrare al debitorului inceteaza de drept la data la care se dispune inceperea falimentului.


Dar daca mandatul administratorului inceteaza de drept la o luna dupa intrarea in insolventa ? Mandatul era pe patru ani si a expirat, termenul de expirare fiind trecut si in Certificatul constatator.
Persoana in cauza mai este administrator sau nu?
Nu are nici o legatura ridicarea dreptului de administrare cu intocmirea dosarului de recuperare a creantelor salariale din fondul de garantare.

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii din fondul de garantare a salariilor stephen123 stephen123 Buna ziua, Este vorba despre cazul unei societati comerciale care este in procedura de insolventa, si care nu a reusit indeplinirea tuturor obligatiilor de ... (vezi toată discuția)
Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii firma faliment kinder_doina kinder_doina Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor ... (vezi toată discuția)