avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am nevoie de avocat ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am nevoie de avocat ?

Buna ziua,

Sunt asociat unic la SRL x, deci sunt singura persoana care are acces la contul de capital social al firmei, deci, singura persoana care are dreptul legal de a solicita informatii legate de cont la banca respectiva. In urma unei neintelegeri, apare [Mitica], suparat ca banii lui au ajuns la mine in urma unei tranzactii, [Mitica] asta, zice el ca e o persoana foarte influenta, care poate sa faca rost de orice, oriunde...

Trece ziua, primesc telefon dimineata, cine sa fie... [ Hopa Mitica] - vrea sa ne intalnim sa imi arate ceva....

Era vorba despre un extras de cont *contul meu !!! Prin care imi demonstra el ca banii lui au ajuns la mine... Acest extras de cont a ramas la mine...

Acum va intreb, cine ar trebui dat in judecata pentru violarea contului ? Banca X sau Mitica ?

Am fost la directorul bancii respective si cand i-am aratat ca unul dintre angajatii sai a eliberat un extras de cont unei persoane care nu este indriduita s-a schimbat la fata si a dat-o in balbaiala ....

Astept raspunsuri,

<Multumesc Anticipat>
Cel mai recent răspuns: Slim2012 , utilizator 23:11, 14 Martie 2012
Eu cred ca in primul rand banca si angajatul ei, fiindca MItica nu ar fi obtinut extrasul de cont fara ajutorul lor. Mitica este participant, instigator cel mai probabil la fapta comisa de angajatul bancii( cred ca potrivit art. 196 Cod penal-divulgarea secretului profesional), si separat poate raspunde pentru o infractiune autonoma.
Ce daune materiale putem cere bancii ?
Pai trebuie sa dovediti prejudiciul suferit , pentru a pretinde daune materiale.Adica sa fie un prefudiciu cert , evaluabil etc. Insa puteti pretinde daune morale cu mai mare lejeritate , fiindca acestea le puteti cuantifica dupa cum apreciati, cu mentiunea ca totusi instanta va putea fi de acord cu ele pana la o limita rezonabila.
Am inteles, bun, am nevoie de un avocat care sa imi spuna in mod cert cat ar putea obtine in instanta de la banca!

Multumesc pentru raspunsuri !
legally_aid a scris:

Pai trebuie sa dovediti prejudiciul suferit , pentru a pretinde daune materiale.Adica sa fie un prefudiciu cert , evaluabil etc. Insa puteti pretinde daune morale cu mai mare lejeritate , fiindca acestea le puteti cuantifica dupa cum apreciati, cu mentiunea ca totusi instanta va putea fi de acord cu ele pana la o limita rezonabila.

O cunostinta a dat in judecata banca respectiva, fiindca a alunecat pe podeaua umeda NESEMNALIZATA si a primit in instanta 40.000 Euro

Mie mi-a fost violata intimitatea - incadrare penala - consider ca suma ar trebui sa fie mai mare

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta ?! loanabelciu loanabelciu Buna seara, Am o colega care a primit acasa de la postas un extras de cont pe ultimele 6 luni ale unui card emis pe numele sotului, in care apare numele ... (vezi toată discuția)
Cerere constituire parte civila pasarea pasarea Buna ziua, este cineva amabil sa-mi spuna daca cererea de mai jos e ok si daca nu este, ce si cum ar fi de schimbat? Avand in vedere ca dosarul se afla ... (vezi toată discuția)
Daune morale dana_cristea dana_cristea As dori sa intreb si eu ceva. In urma cu un an , in timp ce lucra ca si ofiter la o unitate militara, sotului meu i s a sustras buletinul si un coleg de ... (vezi toată discuția)