avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am nevoie de avocat ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am nevoie de avocat ?

Buna ziua,

Sunt asociat unic la SRL x, deci sunt singura persoana care are acces la contul de capital social al firmei, deci, singura persoana care are dreptul legal de a solicita informatii legate de cont la banca respectiva. In urma unei neintelegeri, apare [Mitica], suparat ca banii lui au ajuns la mine in urma unei tranzactii, [Mitica] asta, zice el ca e o persoana foarte influenta, care poate sa faca rost de orice, oriunde...

Trece ziua, primesc telefon dimineata, cine sa fie... [ Hopa Mitica] - vrea sa ne intalnim sa imi arate ceva....

Era vorba despre un extras de cont *contul meu !!! Prin care imi demonstra el ca banii lui au ajuns la mine... Acest extras de cont a ramas la mine...

Acum va intreb, cine ar trebui dat in judecata pentru violarea contului ? Banca X sau Mitica ?

Am fost la directorul bancii respective si cand i-am aratat ca unul dintre angajatii sai a eliberat un extras de cont unei persoane care nu este indriduita s-a schimbat la fata si a dat-o in balbaiala ....

Astept raspunsuri,

<Multumesc Anticipat>
Cel mai recent răspuns: Slim2012 , utilizator 23:11, 14 Martie 2012
Bine, poate omul acela a lunecat pe podeaua umeda si si-a spart si capul , poate i s-au dergadat niste bunuri pe care le avea asupra lui, si atunci putem vorbi cu certitudine despre prejudiciu material. Insa, in principiu, violarea secretului bancar , ar naste un prejudiciu moral mai degraba si deci se pot cere daune morale , desigur ca dvs. puteti pretinde orice suma doriti, doar ca instanta poate , de principiu, daca va considera ca este o suma nejustificat de mare, sa o reduca in niste limite rezonabile.
Multumesc pentru raspunsuri, asta am invatat la cursurile de drept penal, dar din experienta cuiva, cat ar fi o suma justificata?
Eu imi depun banii la banca X, primesc bani, bani la care platesc comisioane, toate acestea pentru siguranta banilor mei, lucur care este mentionat in contractul de la deshiderea contului...
Si acum reactionez cu stupoare ca banii mei nu au fost in siguranta nici 1 clipa, ba chiar mai rau, poate orice "neica nimeni" sa se intereseze de cifra mea de afaceri si de ultimele mele venituri (respectiv extrasul de cont) eu as spune ca este o problema importanta...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
Slim2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta ?! loanabelciu loanabelciu Buna seara, Am o colega care a primit acasa de la postas un extras de cont pe ultimele 6 luni ale unui card emis pe numele sotului, in care apare numele ... (vezi toată discuția)
Cerere constituire parte civila pasarea pasarea Buna ziua, este cineva amabil sa-mi spuna daca cererea de mai jos e ok si daca nu este, ce si cum ar fi de schimbat? Avand in vedere ca dosarul se afla ... (vezi toată discuția)
Protectia dreptului la viata privata.daune morale. ContSters74561 ContSters74561 Avem trei categorii de infractiuni care aduc atingere vietii private: - cele prin care se violeaza intimitatea(violarea de domiciliu, violarea secretului ... (vezi toată discuția)