avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Verificare xenon politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Verificare xenon politie

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca atunci cand sunt verificat daca xenoanele montate pe masina sunt autorizate sau nu, verificare poate s-o faca numai reprezentantii politiei rutiere sau neaparat trebuie sa fie si un reprezentant de la RAR?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 12:19, 14 Martie 2012
verificarea acestor aspecte a fost preluată, prin HG 26/2011 de I.S.C.T.R ai căror funcționari, sunt singurii competenți să verifice aspectele tehnice ale vehiculelor. Poliția rutieră nu are această abilitate.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
george_puchiu, utilizator
Si deci daca numai reprezentantii politie rutiere ma intreaba de xenoanele montate pe masina, sa le raspund ca nu au voie sa faca asa ceva?
nu înseamnă că dacă te întreabă are și abilitatea de a te și sancționa pentru eventualele nereguli. repet, singurii competenți să evalueze starea tehnică a transportului rutier, incluzând xenoanele tale, sunt inginerii I.S.C.T.R (acum nu știu sigur dacă ARR mai păstrează această abilitate după înființarea ISCTR).nu cred că vreun polițai își va depăși atribuțiile și-ți va inspecta mașina dar dacă prin absurd te pune să semnezi vreun document de constatare a unor nereguli tehnice constatate de el, nu semnezi.
dacă te întreabă n-ai decât să le zici că-s în regulă.

acum drept să-ți zic, acum 2 ani am fost în germania și mi-am luat un golf, oarecum modificat la genți, suspensii, faruri s.a. Am trecut pe la ARR, RAR, să-l înscriu prin toată birocrația reprezentativă statului primitiv român. l-am înscris fără probleme exact cum l-am cumpărat (pe brief scria personnekraftwagen deci presupun că modificările erau omologate).
la un andupă înscriere sunt oprit de ARR și constată ei într-un târziu ba că roțile sunt prea mari, ba că luminile de la număr sunt neomologate s.a. îți spun asta să te pun în temă, ți se poate întâmpla orice
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
george_puchiu, utilizator
Nu e vorba de semnat. Politaiul care m-a oprit pe mine vroia sa-mi retina certificatul de inmatriculare.
am înțeles!
polițistul poate reține certificatul de înmatriculare, în cazul tău, în cazul în care constată alte dispozitive de iluminare și semnalizare decât cele omologate.
polițiștii intră în contact cu o multitudine de cazuri similare pe care trebuie să le încadreze în același text de lege, însă de multe ori se întâmplă să interpreteze greșit legea și să-ți aplice o măsură exagerată.
dacă însă în cazul tău farurile emiteau o lumină prea puternică și astfel ar fi stânjenit ceilalți participanți la trafic sau dacă luminile au altă culoare decât cea prevăzută de lege, ar fi fost îndreptățit să-ți ceară certificatul de înmatriculare, dacă nu, nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E interzis sa ai xenoane la masina ? Pilu Pilu Buna ziua. Azi mi-am facut ITP-ul la autoturism si mi-a spus de acolo ca nu am voie sa am montate xenoane. N-am mai auzit pana acuma. Ar putea sa-mi zica ... (vezi toată discuția)
Certificat inmatriculare retinut pentru xenon montat la reprezentanta ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua.Ieri ma deplasam catre Bucuresti iar in apropiere de Doraly am fost oprit de un ofiter de politie, unde fara sa se prezinte mi-a cerut actele.Langa ... (vezi toată discuția)
Xenoane auto baur baur Va salut sunt posesorul unui autoturism si m-am hotarat sa-i pun xenoane in faruri.Toate bune si frumoase numai ca multi colegi mi-au spus ca pot avea probleme ... (vezi toată discuția)