avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce se intampla daca desfasor o activitate pentru care ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce se intampla daca desfasor o activitate pentru care nu am inregistrat obiectul de activitate?

Salut comunitatea
Am un pfa si asi vrea sa stiu ce se intimpla daca execut o activitate care nu se afla sub incidenta codului meu caen, de exemplu daca am activitate de reparatii comonente pa si periferice si eu instalez sisteme de operare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bodiram , utilizator 11:51, 18 Martie 2012
:hm:
Riscati amenda, in caz ca vin in control functionarii publici de la fisc, de la garda financiara... Iar daca sistemele de operare pe care le instalati nu au licenta e ceva mai rau... :( Cei carora le instalati sistemele de operare (daca nu e Linux, ca exemplu) ar trebui sa aiba licenta...

Eu stiam ca daca desfasori o activitate neautorizata se confisca veniturile obtinute pe urma desfasurarii activitatii neautorizate. Dar acum depinde ce anume facturezi ...

Asta nu-i nimic in comparatie cu problemele legate de proprietate intelectuala / drepturi de autor in cazul in care nu exista licente pentru OS-urile ce le instalezi (dupa cum bine puncteaza trope_doi).
da ,inteleg ,m-ati scos la lumina oarecum, acum privind discutia despre licentele de windows atita timp cat prin contract beneficiarul se obliga sa puna la dispozitie softul aferent .... unde este responsabilitatea ? la mine care le instalez sau la el care le foloseste ?
Buna seara .
Eu consider ca, responsabil este cel ce foloseste licenta neautorizat ,nu prestatorul .
Cu privire la faptul ca , obiectul de activitate,pe care-l desfasurati , nu este trecut in statut, sumele obtinute din aceasta nu pot fi confiiscate,atata timp cat le declarati si impozitati,coform legii.
Este recomanat sa adaugati cat mai repede si acest obiect de activitate in statutul societatii,la capitolul obiecte de activitate .
Firmele trebuie sa desfasoare doar activitatea inscrisa in actul consitutiv ,conform caracterului specializarii obiectului de activitate ,care alaturi de patrimoniu,este o componenta a conditiilor de autorizare si functionara legala a firmelor.
Marius Bote .
Se pare ca,si instalarea OS fara licenta este infractiune nu contraventie din cite m-am informat , insa este putin ambiguuie treaba ,cum dovedesc ca ,dau un exemplu real, am remediat defectiunea unui calculator daca-i schimb placa de baza si nu-i reinstalez OS exista posibilitatea ca virgula calculatorul sa functioneze mai prost decit inainte (restarutri , freez-uri s.a.m.d.).
In fine suntem in Romania lagune legislative sunt cu duiumul,trecind peste asta imi poate pune cineva la dispozitie fisa postului pentru Reparatii calculatoare si periferice ,cod caen 9511. Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen depanator calculatoare OanaS2016 OanaS2016 Buna ziua, imi puteti spune va rog frumos ce cod caen imi trebuie pentru un nou PFA pentru instalare windows, instalare programe software, inlocuire piese ... (vezi toată discuția)
Se incaderaza la noma fixa? valscu valscu Buna ziua, Trebuie sa-mi fac PFA si am ales ca si coduri posiblie [b]3312[/b], [b]3313[/b], [b]3319[/b], [b]3320[/b], [b]9511[/b] . Imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Montaj camere video de supraveghere OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua as avea o intrebare, detin un PFA cu codul caen 9511 \"reparatii intretinere si etc pentru electronice\". stiu ca montajul de camere e putin cam ... (vezi toată discuția)