avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate ca o hotarare din MO sa anuleze alta hotarare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate ca o hotarare din MO sa anuleze alta hotarare care a fost valabila un an si jumatate?

Prima: www.avocatnet.ro/content/art...
Aceasta a adus schimbari curiculelor de pregatire in rezidentiat pentru toate specialitatile, inclusiv pediatrie, incepand cu generatia care a dat rezi in 2010, a fost publicata si a existat si pe site-ul ministerului sanatatii pana aproximativ in data de 12.01.2012- deci rezidentii generatiei au trecut prin toate modificarile si au primit repartitii conform noilor curicule

Iar a doua hotarare publicata si intrata in vigoare la data de 16.02.2012 : [ link extern ]

anuleaza modificarea pentru generatia 2010 de rezidenti de pediatrie desi un an de zile a fost aplicata....nu s-a anulat si la celelalte specialitati, doar pediatria. Iar asta implica multa birocratie care trebuie sa inlocuiasca fictiv luni intregi de stagii care nu s-au desfasurat asa cum se va minti pe hartie. Masura pe care rezidentii de peste tot o contesta, dar nu au cu cine vorbi si cu cine se certa - daca totusi a fost o eroare de tipar. Cine ar puutea sa ii ajute cumva? Adica de unde ar trebui sa inceapa?

E legal asa ceva??? Si daca peste o luna pica iarasi guvernul si vine altcineva si face alta modificare- ei ce trebuie sa faca? Sa tot umble cu hartii si birocratii pe drumuri, fara drept de apel?

Deci o hotarare abia aplicata are cum sa anuleze o hotarare care a fost valabila un an de zile?

Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:27, 15 Martie 2012
Da, este legal modificarea, completarea sau abrogarea unui act normativ pot fi dispuse prin acte normative ulterioare de acelaşi nivel sau de nivel superior, având ca obiect exclusiv evenimentul respectiv, dar şi prin alte acte normative ulterioare care, în principal, reglementează o anumită problematică, iar ca măsură conexă dispun asemenea evenimente pentru a asigura corelarea celor două acte normative interferenţe.
Adica, ati fost confirmat medic rezident in specialitatea pediatrie,in anul 2010,si nu veti desfasura rezidentiatul conform duratei de pregatire si curriculei in vigoare la data intrarii in rezidentiat,adica dupa ORDINUL 1041/2010,valabil la data confirmarii dvs.,timp de 5 ani,caci prin ultimul ordin se specifica ca acest fapt este valabil la pediatrie numai pt. cei intrati in rezidentiat in 2011....
Cu alte cuvinte ati fost exclusi de pe lista celor 38 de specializari cu rezidentiat redus,dupa ce in 2010 erati inclusi,acest fapt fiind reglementat pt. pediatrie dar abia pt generatia noiembrie 2011.
Nu poate fi vorba despre eroare de tipar,atata timp cat este precizare separata pt. pediatrie:

"La anexa nr. 4 se introduce curriculumul de pregătire în specialitatea pediatrie, valabil începând cu seria de rezidenţi noiembrie 2011, conform anexei nr. 2. "



Este regula juridica potrivit careia o lege civila se aplica numai situatiilor ce se ivesc dupa adoptarea ei, iar nu si situatiilor anterioare.Constitutia dispune in art.15 (2) ca “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale mai favorabile”.
Deci eu opinez ca acest ordin ar trebui atacat in instanta ca fiind anticonstitutional.
Va multumesc frumos pentru raspuns, asa am vrea sa facem, ne este greu in schimb cu gasitul unui avocat in timp util, care sa se miste destul de repede in aceasta privinta - pentru ca deja ne iau din stagii- cu amenintari: va prelungim rezidentiatul cu lunile care nu corespund, va taiem salariile daca ati ramas intr-un loc unde sporul este mai mare decat ar trebui sa fie etc etc...., ne pun sa inlocuim foi de repartitie pe stagiu care zic ca am facut o anume materie - cu foi care sa minta ca am facut ceva care sa corespunda curiculei acesteia "vechi" - pe care nici macar nu o mai gasim publicata nicaieri.
Trebuia sa actionati imediat dupa publicarea OMS 3106/2012,dar nici acum nu este prea tarziu,sunteti anul 2 de rezidentiat dupa cate deduc,asa incat daca nu cunoasteti unul dintre dvs(cred ca toti colegii doresc remedierea situatiei si revenirea la normalitate)un bun avocat specializat pe astfel de spete,ar fi bine sa va interesati la Baroul Bucuresti,daca sunteti in capitala si sa demarati imediat actiunea.
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca cicoret cicoret Sunt medic rezident in anul I si, in acelasi timp, am contract de munca cu timp partial (4 ore) la un alt spital ca si inspector de specialitate. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Derogarea act normativ blackjack blackjack Buna ziua, Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea potrivita, insa va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - se poate acorda o derogare de la un ... (vezi toată discuția)
Colaborare cabinet medical art1580 art1580 Va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa inteleg mai bine unele prevederi legale. In Ordonanta 2 din 26 ianuarie 2011 (Ordonanta 2/2011) pentru modificarea si ... (vezi toată discuția)