avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicate

Ce trebuie sa faca membrii unui sindicat ce nu face parte din ramura dupa noul CAEN? o alta problema ar fi urmatoarea. Acesti oameni fac momentan parte dintr-un sindicat ce actioneaza intr-un grup de firme din ramura chimie petrol. Membrii din cadrul a doua societati din acest grup, nu se mai incadreaza in acest moment conform caen in aceasta ramura ci la transporturi . Ar trebui infiintate doua sindicate ce ar trebui sa detina 50%)+1 care sa se afilieze in ramura transport?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 14 Martie 2012
Aveti grija ca, potrivit art. 133 alin.1 lit.c din Legea nr.62/2011, ccm la nivel de sector de activitate se aplica pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caror companii se aplica ccm la nivel de ramura? Dana X Dana X CCM la nivel de ramura se aplica numai companiilor care au reprezentanti in organizatiile sindicale sau este valabil pentru toate companiile care au CAEN din ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura transport ,ccm ramura constructii ludeea ludeea Buna ziua , Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv munca ramura constructii birta birta contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii este valabil? (vezi toată discuția)