avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog ajutor juridic in legatura cu banii pentru chiria ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog ajutor juridic in legatura cu banii pentru chiria in armata

Buna ziua,
Ma adresez dumneavoastra, poate ma poate ajuta cineva cu aceasta problema; logodnicul meu lucreaza in armata, indeplineste conditiile pentru a primii o suma de bani pentru chirie; in acest sens el are un apartament inchiriat, a incheiat cu proprietara contract de chirie pentru 1 an de zile incepand cu data de 1 aprilie 2011, noi am crezut ca totul este in regula pana astazi cand a fost sesizat la locul de munca de la contabilitate cum ca el nu mai are contract de chirie din 01.11.2011, se pare ca doamna proprietara a aparatmentului a considerat sa anuleze contractul, ca sa nu mai plateasca la stat acei bani pt impozit fara ca sa-l anunte si pe logodnicul meu. Intrebarea mea este cum va fi sanctionat de catre Armata??? Ne-am interesat un pic astazi si se pare ca am putea reinregistra la fisc cu intarziere contractul de chirie incepand cu 01.11.2011 platiind o amenda si bineinteles acel impozit....Nu stim ce sa facem, daca mai re sens sa platim acesata amenda si sa inregistram contractul pe luniile trecute, adica daca am rezolva problema asa??? ce ne sfatuiti sa facem in aceasta situatie????
Va multumim anticipat celor care vor sa ne ajute in aceasta problema, suntem putin disperati si speriati.
Cel mai recent răspuns: Equintea , utilizator 13:05, 24 Aprilie 2012
raspund putin in intarziere....dar...chiriasul nu poate fi facut raspunzator pentru actiunile proprietarului. Atata timp cat dvs ati achitat chiria la timp si nu ati semnat undeva ca sunteti de acord sa intrerupeti contractul de inchiriere (fictiv intrerupt, tocmai in ideea de a putea proprietarul sa se sustraga de la plata impozitului), atunci dumneavoastra nu aveti nicio raspundere. Probabil domnii de la serviciu vor incerca sa il faca responsabil pe logodnicul dumneavoastra, dar daca isi mentine pozitia cu fermitate nu vor avea ca sa ii reproseze. Ar fi util si daca ati avea ceva chitante de mana care sa ateste ca i-ati platit chiria proprietarului, sau ceva desfasurator de la banca daca ii platiti pe card.
completare...daca un contract nu este inregistrat la finante nu inseamna ca acesta nu exista, ci ca proprietarul nu isi indeplineste obligatia de a plati impozitul pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa mia_livia mia_livia Buna ziua.Eu si logodnicul meu,amandoi cadre militare,vrem sa accesam un credit prin programul prima casa,logodnicul in calitate de coplatitor.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Impunere fiscala evacuat casa revendicata costif costif Cum poate fiscul emite titlu executoriu executare silita plata impozit cladire pe numele unei persoane care a detinut imobilul pe baza unui contract de v/c ... (vezi toată discuția)
Chirias santajist loredana_cta loredana_cta Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat.Am de aprox.un an un chirias rau-platnic, fara contract, politist.Pana acum o luna am avut diverse certuri cu el pt ... (vezi toată discuția)