Detin un apartament proprietate personala , si timp de cativa ani a fost inchiriat aceleeasi persoane dar fara contract de inchiriere. La sfarsitul lunii decembrie 2011 i s-a pus in vedere ca va trebuie sa paraseasca acest spatiu de locuit deoarece ma voi muta eu acolo. Au trecut aproape 3 luni de "preaviz" iar chiriasa nu vrea sa paraseasca locuinta. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Cum pot sa-mi recuperez bunul ?
Notificare pentru eliberarea apartamentului in termen de ( ex. 7 zile de la comunicare), apoi daca in termenul aratat in notificare refuza eliberarea apartamentului, este necesar sa va adresati instantei de judecata cu o actiune in evacuare .
Din pacate este luna mai si chiriasul nu doreste sa paraseasca locuita. Am incercat sa ne intelegem pe cale amiabila dar din cate vedeti nu se poate elibera locuita.Chiariasul a ajuns sa ne imi spuna sa ii caut eu o noua locuita pentru ca el nu are timp sa caute. Mi se pare prea mult si pentrul mine ca l-am pasuit 5 luni. Care sunt pasii de urmat pentru a evacua chiriasul? Ce costuri ar implica acest lucru si cel mai important lucru ar fi timpul estimativ in care as putea sa reintru in posesia locuitei (din expierienta d-voastra) ? Pur si simplu sunt cu nervii la pamant si nu stiu cum procedez.
acelas lucru vreau si eu as fac ... se face plangere impotriva chiriasului ...nu am contract .daca fac plagere si ma duc cu martori politie sa facproces verbal bunuri si apoi sa intru in posesia case ...apoi sa ajung cu rau platnicul in instanta .pot sa intrerup furnizarea energiei electrice la acel imobil