Cercetarea penala poate dura destul de mult timp si mai aveti si riscul ca procurorul sa dea NUP. Odata cu depunerea actiunii civile, veti primi un termen, banuiesc ca prin septembrie in cel mai bun caz, urmand ca sa mai aveti maxim 2-3 termene, in conditiile evidente ale faptei mentionate de dvs.. Avand in vedere aceasta situatie, puteti intreprinde ambele actiuni, dar personal, cred ca actiunea civila va fi cea care va avea final mai apropiat.
Multumesc mult pentru raspuns. Ma gandesc ca in situatia in care chiriasii s-ar confrunta cu o citatie pentru un proces in penal, impactul ar putea sa fie mare si sa decida sa paraseasca apartamentul, ca sa nu riste...
Prin procese civile au mai trecut, din nefericire am aflat ca ultimii trei proprietari au fost nevoiti sa intenteze procese impotriva lor in evacuare, sau pentru rezilierea contractului, insa ei au eliberat apartamentul inainte de ultimul termen al proceselor, astfel incat proprietarii sa renunte la finalizarea proceselor si impotriva lor sa nu existe nici o hotarare judecatoreasca de evacuare definitiva...
De aceea mi s-a sugerat sa iau in considerare daca nu e mai potrivita o actiune pentru tulburarea de posesie...
Din ce povestiti dvs. se pare ca sunt "chiriasi de profesie". In cazul acesta este bine sa mentionati in plangerea penala si despre antecedentele lor in materie. Oricum inarmati-va cu rabdare pentru ca, pana primeste numar dosarul, pana ajunge de la procuratura la politie si pana trimit citatia poate dura si cateva luni, chiar si in cazul in care solicitati perseverent prin prezenta dvs. organelor abilitate sa isi faca treaba.
Voi merge in paralel si cu o actiune in civil, pentru ca am solicitat si incuviintarea executarii silite prin evacuare, invocand ultimele modificari ale Codului Civil. Multumesc mult pentru raspuns.