avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE ACT .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE ACT .

Buna seara , o speta in civil avand ca obiect - anulare act , actul fiind o nota de constatare pe tema Legii 18/1991 a Fondului Funciar , organul emitent fiind Primaria .Actiunea pentru - anulare act a fost introdusa la Judecatorie ca instanta de fond.Parti in cauza sunt reclamantul persoana fizica si parat Primaria comunei X si Primarul comunei X .Pana in prezent , instanta nu a intrat sa cerceteze fondul cauzei , insa acordat un termen in vederea stabilirii cadrului procesual si a dispus citarea partilor pentru termenul urmator .Intrebare : este competenta Judecatoria sa solutioneze aceasta actiune - anulare act - pe dreptul comun sau trebuie sa-si decline competenta in favoarea Tribunalului -Sectia Contencios Administrativ ?
Cel mai recent răspuns: Dumitru DASCÃLU , Avocat 20:36, 14 Martie 2012
legea 18 instituie o competenţă derogatorie fată de dreptul comun in sensul competentei judecatoriei civile si nu a instantei de contencios administrativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta cand debitor este o primarie anouk ++ anouk ++ Buna ziua. Am depus o actiune la judecatorie in temeiul OG5/2001 , debitor find o primarie cu care am avut un contract de executie a unor lucrari si care acum ... (vezi toată discuția)
Atac hotarare la proces în contencios administrativ Sisesti Sisesti Am deschis un proces în contencios administrativ cu mai multe cereri. Primele sunt de lipsa de răspuns la o solicitare a unei autorități de stat și ... (vezi toată discuția)
Actiune in judecata Mirela Sepsei Mirela Sepsei Vreau sa dau in judecata primaria B. si prefectura T. ptr anularea unui act de proprietate. Daca ma poate ajuta cineva cu un model as fi tare recunoscatoare. ... (vezi toată discuția)