avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ce masuri se pot lua impotriva jignirilor adresate de ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ce masuri se pot lua impotriva jignirilor adresate de avocat celeilalte parti?

sunt reclamanta intr-un dosar, iar avocatul patii adverse mi-a adus numai cuvinte jignitoare fara a fi fondate. unde pot sesiza aceste aspecte?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:25, 25 Iulie 2012
ofereti un exemplu de cuvinte jignitoare.
daca nu sunt cuvinte ce pot fi incadrate la categoria "insulta"sau care incalca ordinea publica, acestea nu pot fi imputate avocatului daca sunt sustinute in cadrul procesului ca facind parte din pledoaria sa, judecatorul este cel care decide existenta unor jigniri in cadrul pledoariei avocatului, urmind sa il sanctioneze.
nesimtit, inselator...nu sunt jignitoare?exista o sumedenie de colegi printre dvs care se poarta extrem de violent verbal. la baroul se poate face vreo sesizare?
Daca avocatul partii adverse spune: sunteti nesimtite(partea plus avocata), face amenintari cu expertiza psihiatrica-implicit acuza partea adversa ca ar avea probleme psihice- li se adreseaza pe ton ridicat, vorbeste intruna si intrerupe avocata partii adverse, fiind doar temperat de judecator cu "lasati asta acum", in timp ce toti avocatii din sala se crucesc, cum se poate solicita recuzarea acestui avocat?
Dar daca la recurs, sora sau o ruda a acestui avocat este purtatoarea de cuvant a Tribunalului, pot sa fac ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei care sunt ... Hobitzi Hobitzi Limitele clare ale insultei, jignirii și calomniei Care sunt mai concret limitele în discuții publice și cum e bine să procedăm, când disputa este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce pot impotriva avocatului fostului meu sot care ... ralucarony ralucarony Buna ziua. Ce pot impotriva avocatului fostului meu sot care isi depaseste atributiile? Pe scurt, acest avocat in urma cu mai multi ani mi- a facut avansuri pe ... (vezi toată discuția)
Avocat ce da cu stangul in dreptul dogarudobra dogarudobra in timpul unei sedinte de judecata avocatul partii parate a spus ca sunt bolnava mintal. acest lucru l-a scris si in concluzii am cerut judecatorului sa ... (vezi toată discuția)