avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce inseamna intimat-intervenient intr-un proces?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce inseamna intimat-intervenient intr-un proces?

Buna ziua!
In urma cu un an si jumtate am provocat un accident auto cu pagube materiale. Firma la care aveam RCA nu a vrut sa plateasca, pagubitul a dat in judecata firma respectiva cerand plata reparatiilor si acoperirea cheltuielilor cu inchirierea altei masini cat a lor a stat avariata - masina respectiva fiind de firma si fiind folosita la transport marfa. Am fost chemat la proces ca intervenient fortat, oamenii au castigat dar asiguratorul a zis ca este de acord sa plateasca doar pagubele la masina, nu si suma pentru inchirierea altei masini si a facut recurs.
Acum, eu sunt citat ca "intimat-intervenient" la acest recurs al firmei la care am avut RCA, in contencios administrativ si fiscal.
Ce inseamna asta? La ce trebuie sa ma astept? E obligatoriu sa ma prezint (e in alt oras...)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai01 , utilizator 15:57, 15 Martie 2012
Nu este necesar sa va prezentati si nici sa va ingrijorati. Legea prevede introducerea dumneavoastra in dosar pentru a va fi opozabila hotararea pronuntata.
multumesc!

s-ar putea intoarce cumva impotriva mea? sa aibaasiguratorul sau pagubitul vreo pretentie de la mine? Eu fiind vinovatul in accidentul respectiv :(
ar putea cere cineva recuperarea prejudiciului de la mine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari da in judecata soferul zdb zdb Buna ziua, In 2008 socrul meu a provocat un accident auto in timpul serviciului cu masina de serviciu. Au fost implicate 2 masini ale unor persoane ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Intravenient fortat si model indrumare Mihai01 Mihai01 Buna ziua! In urma cu 3 luni am provocat un accident auto fara victime (eu fiind soferul vinovat). Zilele acestea am primit o citatie prin care sunt chemat la ... (vezi toată discuția)