avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Onorariu administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Onorariu administrator de bloc

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este specificat in lege ca administratorul unei asociatii de proprietari trebuie sa -si incaseze primul onorariul si apoi sa faca platile catre furnizori.

Va multumesc pentru raspuns
Nu, nu se specifica in lege!
In orice organizatie, deci si in asociatia de proprietari, planificarea platilor se face de catre cei care cunosc calendarul platilor, deci de catre administrator in cazul nostru, astfel incat sa se asigure un flux eficient al acestora.
Angajatorii, indiferent care sunt acestia, au obligatia sa respecte CIM si respectiv data achitarii salariilor.
Atunci cand se mai intampla ca angajatorul are probleme cu disponibilitatile banesti, cand are de facut plati catre furnizori, terti...dar si de achitat salarii, prioritate au salariile.
Asadar angajatorul este obligat sa achite mai intai salariile si-apoi celelalte datorii. Daca nu-si permite sa aiba salariati are posibilitatea sa disponibilizeze, sa desfaca contractele de munca, sa reduca personalul ... Dar atat timp cat are angajati trebuie sa-i plateasca si chiar cu prioritate fata de orice alte angajamente si datorii.

Conform Codului muncii:
Art. 161.
Salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de plata a compensatoriilor elfulina elfulina Buna ziua, am luat nota, ca pe forum exista multe discutii legate de compensatorii si disponibilizari, astfel ca incerc sa fiu cat mai concisa. Intrebare: ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem in comunitate o asociatie de proprietari care ... crezzulina crezzulina Buna ziua! Avem in comunitate o asociatie de proprietari care are datorii ; de trei zile ni s-a oprit apa rece potabila de catre firma furnizoare tuturor ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a datoriei la radet floricasalaytah floricasalaytah Blocul nostru are o datorie de 40.000 la RADET. Aceasta datorie este din cauza fostului administrator si a catorva rauplatnici din bloc. Am semnat un ... (vezi toată discuția)