avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Numar cadastral gresit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Numar cadastral gresit

Buna ziua !
In primul rand trebuie sa va scriu inca de la inceput ca-mi pun toate sperantele in raspunsurile d-voastra.Am ajuns la disperare( sunt de doi ani in aceasta situatie) si am sa va scriu in mare despre ce este vorba .
Am achiziotinat o casa de la Stat, am platit-o, totul in regula darrrr....cand sa o intabulez am constatat ca aceasta casa si terenul eferent ei nu sunt intabulate la Cartea Funciara....si de aici....incepe nebunia. Sunt doi ani de cand incerc sa intabulez EU aceasta casa si terenul aferent ( aflat in indiviziune )....si nu reusesc. Am ajuns in faza cand mi-a fost repartizat un expert judiciar ce a constatat ca sunt gresite nr.cadastral si nr.topo. Avocata mi-a spus ca trebuie sistat vechiul proces pe vechiul numar cadastral....si reinceput altul...pe noul numar cadastral. Am inteles si asta ...chit ca am platit din nou...reinceperea unui nou proces, banii pe vechiul proces...s-au dus pe apa sambetei.(onorariu avocata + expert judiciar...nu va spus cat....pentru ca a-ti spune ca nu-s intreaga la minte...dar...no...am spus ...sa fac ce spune avocata....pentru a scapa odata de problema aceasta )....Acum....avocata a citat coproprietarii de pe actuala carte funciara dar.....SI PE CEI DE PE VECHEA carte funciara.......si eu nu mai inteleg NIMIC!.... sa nu spun ca m-am pus "bine" cu toti vecinii aproape pentru ca au primit citatii....in care ei apar "parati....in proces de partaj....si nu mai stiu cum.....si nu scrie CLAR ca nu vreau decat o iesire a terenului din indiviziune pentru a-mi putea intabula casa .
Si acum intreb :
1. De ce a trebuit sa platesc inceperea unui noi proces si nu s-a continuat pe baza unor acte justificative....vechiul proces de scoatere din indiviziune ?
2. De ce au fost citati si coproprietarii de pe vechea carte funciara de catre avocata?...este OK....sau eu cred...daca ma intrebati ca aceasta habar nu mai are ce este in dosarul meu...si lucreaza haotic...
Va multumesc anticipat pentru raspunsul profesional ce-l voi primi si ...astept cu nerabdare sa-l citesc !
Cel mai recent răspuns: Felici-Moldovan , utilizator 20:16, 16 Martie 2012
1-Primul proces a avut drept obiect actiunea formulata strict pe un numar cadastral
2-Avand in vedere ca este aparatorul ales de dvs .toate problemele si scopurile cu care aceasta intocmeste documente si cereri catre instanta de judecata se impune sa la lamuriti direct cu aparatoarea dvs,care va poate lamuri asupra finalitatii demersurilor demarate
In situatia cu care va confruntatii se impune sa analizati si opinia unei alte persoane specializate in domeniu
Prin "prezentarea in mare despre ce este vorba" in situatia dumneavoastra nu puteti obtine raspunsuri concrete care sa va lamurasca in totalitate ci tot "in mare" .
Cand ati cumparat casa, aceasta atunci a avut si acum are acel numar topografic, atunci trebuia sa va intabulati in baza contractului de vanzare cumparare, apoi sa cereti iesirea din indiviziune.
Consider ca este cazul sa finalizati procesul inceput.
Buna ziua!
Va multumesc in primul rand pentru amabilitatea de a-mi raspunde .Vreau sa va precizez faptul ca aceasta casa cumparata din Fondul localtiv al Statului NU A FOST INTABULATA NICIODATA, deci nu detine numar cadastral sau topo....sa inteleg practic ca mi-a fost vandut un bun ce practic NU apartinea Statului ?
Astept raspunsul d-voastra de specialitate.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Indiviziune vecini badalaum badalaum Buna ziua! 1.Am urmatoarea problema:pe societatea mea comerciala am cumparat un spatiu comercial in 2007.Am solicitat un nr.postal de la primaria ploiesti si ... (vezi toată discuția)
Anulare numar cadastral. in urma unui proces de iesire din indiviziune, ... km km ANULARE NUMAR CADASTRAL. In urma unui proces de iesire din indiviziune, imobilul (casa + teren), prin hotarare definitiva, a fost impartit in 2 loturi ( ... (vezi toată discuția)