avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE NUMAR CADASTRAL. In urma unui proces de iesire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE NUMAR CADASTRAL. In urma unui proces de iesire din indiviziune, ...

ANULARE NUMAR CADASTRAL.
In urma unui proces de iesire din indiviziune, imobilul (casa + teren), prin hotarare definitiva, a fost impartit in 2 loturi ( subsemnatul si un alt proprietar). Mentionez ca, pentru imobilul aflat in indiviziune, a fost intocmita acum mai multi ani cartea funciara cu numar cadastral. Dorind sa intabulez ca proprietate individuala la OCPI lotul atribuit prin hotarare, mi s-a raspuns in scris ca nu se poate decat dupa anularea vechiului numar cadastral si sistarea vechii carti funciare. Cea mai simpla varianta era anularea in baza cererii comune a fostilor proprietari (subsemnatul si fostul proprietar) dar nu este posibil deoarece celalalt proprietar nu vrea deloc sa colaboreze ( nu vrea sa semneze fiindca pe el nu-l intereseaza intabularea). OCPI, in raspunsul primit, mi-a sugerat sa ma adresez instantei pentru a obtine o sentinta definitiva care sa dispuna anularea numarului cadastral si sistarea cartii funciare.
Avand in vedere ca este o actiune pur formala (nu exista niciun conflict si nici macar divergenta cu OCPI), as fi foarte recunoscator pentru orice sfat privind forma sub care trebuie sa ma adresez judecatoriei pentru a inainta aceasta cerere de anulare.
VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: km , utilizator 19:59, 17 Ianuarie 2022
”Mulțumesc” pentru sfaturile (ne)primite. Am rezolvat deja problema (a fost foarte amabila doamna de la judecătorie responsabilă cu primirea actelor) și am depus cererea de chemare în judecată.
Considerați conversația închisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Refuz inregistrare hotarare judecatoreasca in cartea funciara damalumil damalumil Buna ziua. In urma unui proces de revendicare imobiliara , pornit impotriva mea de catre un domn Y, am obtinut o hotarare definitiva favorabila. Am mers la ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ! intabulare ? -cadastru,unde sa merg ? mai imi ttrebuie cadastru pe numele meu dorudoru dorudoru Am o hotarare judecatoresca ( Definitiva si irevocabila ) Care tine loc de :Act vinzare-cumparare. Pe o casa din Com.Vasilati jud. Calarasi. Am cumparat casa ... (vezi toată discuția)