ANULARE NUMAR CADASTRAL.
In urma unui proces de iesire din indiviziune, imobilul (casa + teren), prin hotarare definitiva, a fost impartit in 2 loturi ( subsemnatul si un alt proprietar). Mentionez ca, pentru imobilul aflat in indiviziune, a fost intocmita acum mai multi ani cartea funciara cu numar cadastral. Dorind sa intabulez ca proprietate individuala la OCPI lotul atribuit prin hotarare, mi s-a raspuns in scris ca nu se poate decat dupa anularea vechiului numar cadastral si sistarea vechii carti funciare. Cea mai simpla varianta era anularea in baza cererii comune a fostilor proprietari (subsemnatul si fostul proprietar) dar nu este posibil deoarece celalalt proprietar nu vrea deloc sa colaboreze ( nu vrea sa semneze fiindca pe el nu-l intereseaza intabularea). OCPI, in raspunsul primit, mi-a sugerat sa ma adresez instantei pentru a obtine o sentinta definitiva care sa dispuna anularea numarului cadastral si sistarea cartii funciare.
Avand in vedere ca este o actiune pur formala (nu exista niciun conflict si nici macar divergenta cu OCPI), as fi foarte recunoscator pentru orice sfat privind forma sub care trebuie sa ma adresez judecatoriei pentru a inainta aceasta cerere de anulare.
VA MULTUMESC ANTICIPAT !
”Mulțumesc” pentru sfaturile (ne)primite. Am rezolvat deja problema (a fost foarte amabila doamna de la judecătorie responsabilă cu primirea actelor) și am depus cererea de chemare în judecată.
Considerați conversația închisă.