buna ziua.
momentan ne aflam in franta,tatal este belgian dar traieste aici.
este aproape o luna de zile de cind ne-a abandonat la ads - asociatia pentru dezvoltare sociala - unde am avut intilnire.pentru ca el m-a dat afara din casa de n ori,de fiecare data eu am cerut ajutorul la asistenta sociala,asistentele sociale au fost interesate numai de fetita asa ca,cazul nostru a ajuns la judecatorul de copii care a stabilit o masura educativa in cadru deschis cu verificare noastra ca si parinti timp de un an de zile.
cei de la ads ma ajuta si pe mine ca victima a abuzurilor psihice,emotionale,fizice,financiare etc,victima a tatalui fetitei cu care nu sint casatorita.noi ne aflam acum intr-un adapost pentru mame in dificultate,bani primesc de la prieteni(fetita are 6 luni,eu nu lucrez).un avocat voi vedea aici pe 27 martie,pina la prima infatisare in fata judecatorului de probleme familiale dureaza 3 luni.
fetita este nascuta in romania si are numai pasaport rpmanesc.
eu as dori sa ma intorc cu ea in tara si acolo sa inaintez la tribunal dosarul pentru incredintarea custodiei.daca vin cu ea in tara acum ,tatal ma poate acuza de rapirea ei?
nici unul dintre noi nu e cetatean francez.
el nu doreste fetita,ci doreste incredintarea ei intr-o familie pe motivul ca eu nu sint o mama buna.motiv nefondat,eu mereu am avut grija de fetita si am in continuare,fetita niciodata nu a avut de suferit in nici un fel niciodata,exceptie momentele cind a fost de fata la tipetele lui,teroarea instaurata de el,abuzurile lui.
multumesc pentru viitoarele raspunsuri.
o zi buna tutror
Daca minora nu a fost incredintata tatalui printr-o hotarare judecatoreasca, nu puteti fi acuzata de rapire.
Ambii parinti au aceleasi drepturi pana la stabilirea domiciliului copilei la unul dintre acestia.
daca nu are o hotarare judecatoreasca in favoare sa, teoretic nu va poate acuza de rapire.prectic ar trebui sa consultati si ce prevede legilatia din Franta privitor la aceasta situatie
totusi , copilul fiind cetatean roman, dvs tot cetatean roman, mi-e tare greu sa cred ca va putea practic sa puna in executare ceva aici...doar daca are foarte multi bani.