avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort.

buna,sunt in divort,am 2 copii de 14 respectiv 10 ani. fata cea mare nu vrea sa vina la tribunal la data procesului.din motiv ca e rusine. ce se intimpla daca nu se prezinta? va multumesc

:(
Cel mai recent răspuns: g_b , utilizator 08:11, 16 Martie 2012
Actiunea de divort este una personala , reclamantul trebuind sa fie prezent la toate termenele de judecata , de regula (absenta sa trebuie sa fie una motivata ).

In cazul acesta nu este prezent la termenul de judecata acordat, instanta de judecata va respinge cerere introductiva de instanta, daca este prezent paratul , sau va dispune suspendarea cauzei, daca ambele parti sunt absente.

Copiii cu varsta peste 10 ani sunt ascultati in camera de consiliu, incheindu-se un proces verbal in acest sens .

Ascultarea in camera de consiliu reprezinta o modalitate prin aceastia isi exprima pozitia cu privire la exercitarea autoritatii parintesti.

Ascultarea copilului care nu a implinit varsta de 10 ani este una facultativa.

eu sint reclamanta. dar copilul daca nu se prezint ce se intimpla?
Procesul se va amana pana cand veti aduce fetita pentru audiere.
Nu va fi audiata in sala de judecata, "cu public", ci in camera de consiliu, unde nici macar dvs. nu aveti voie sa asistati.

Audierea va fi, in principiu, cu o zi inainte de termen, sau inaintea sedintei de judecata, in ziua fixata, dupa cum o sa precizeze judecatorul la primul termen de judecata.
Nu are de ce sa se teama nici ea, nici dvs.

Judecatorii care intra in divorturi au experienta si stiu cum sa audieze un minor, pentru a nu-l traumatiza.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)
La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu ... viorelv viorelv La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu prezenta unui avocat sau a unui psiholog sau este destul sa fie de fata unul dintre ... (vezi toată discuția)
Cand este audiat minorul? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Pe 14 septembrie ar trebui (cred eu),sa se dea pronuntarea sentintei in cazul unei reincredintari,intrucat atunci vor fi audiati toti martorii si vor fi ... (vezi toată discuția)