Daca ai o intreprindere individuala si achizitionezi anumite articole pentru deschiderea acesteia platesti tva la cumparare? Este posibil ca aceasta Intrepindere individuala sa foloseasca aparate chiar daca sunt cumparate pe alt nume decat cel al propietarului Intrepinderii? Mentionez ca este vorba de o sala de fitness.Multumesc.
1.Da
2.Contractul de comodat inseamna utilizarea cu titlu gratuit a bunurilor cuprinse in contract. Contractul este de drept civil si nu se inregistreaza nicaieri, este practic o intelegere intre 2 persoane.
Daca deschid o Af pot specifica ca eu sunt investitorul pt ca toata investitia este doar a mea si cealalta persoana este doar administrator? In cazul unei neintelegeri celalata persoana a Af-ului sa nu beneficieze de investita mea?
Contractul de comodat cum se face si unde? Am inteles ca nu e nevoie de notar daca este cu titlu gratuit,dar banuiesc ca nu e doar un simplu formular completat de cele 2 persoane fara martori sau macar un avocat?
Nu este nevoie de notar si nici macar de martori. Este pana la urma un contract intre 2 parti care se presupun ca-si vor urma obligatiile si drepturile ce decurg din acest contract. Daca doriti puteti sa mergeti si la un notar dar nu este obligatoriu.