avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la asociatia de proprietari

Buna ziua, am o problema cu asociatia de proprietari unde se platesc cotele de intretinere ale unui apartament. Eu sunt debransat de la caldura din 2002 iar de cativa ani 4 aproximativ nu mai am platit nimic la intretinere deoarece mi se pare foarte mult ceea ce calculeaza "doamnele" acolo. Adica in unele luni au pus foarte multi metrii cubi de apa. In total s-au strans aproximativ 5000 ron de plata doar pe apa rece ,gunoi si cam atat.

1) Pot cere doamnelor de acolo sa vad fiecare luna cat am avut de plata de cand nu mai am platit nimic pana in ziua de azi?
2) Am facut imbunatatiri pe scara blocului in sensul ca usa scarii am demontat-o fiind veche si am platit din banii mei o firma care a pus usa de termopan (avand factura pe ea) , la parter uscatoria am facut perete de rigips si usa de termopan ( avand factura ), la etajul 4 la iesirea bloc intra apa si am pus si acolo geamuri de termopan mici (avand factura ) . Am facut toate astea necerand bani de la vecini , ci doar in scopul scaderii de la cotele intretinere a acelei sume stranse din facturile respective (in total aprx 3500 ron).
As vrea sa stiu este dreptul meu ca acele sume sa imi fie scazute ? Sau am aruncat banii de pomana ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:03, 15 Martie 2012
1-Faptul ca de cativa ani 4 aproximativ nu ati mai platit nimic la intretinere constituie incalcarea dispozitiilor in vigoare si da dreptul asociatiei de proprietari ca in temeiul disp art 50 din Legea nr 230/2007 sa va actioneze in justitie pentru recuperarea debitului acumulat
2-In temeiul disp art 10 din L nr 230/2-007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proiprietari si au acces,la cerere ,la orice document al acesteia

3-Pentru imbunatatirile la care faceti referire ca le-ati executat urmare interesului dvs,aveti acordul asociatieid e proprietari
Nu exista in vigoare norma care sa prevada stornare c/v lucrare asumata de catre proprietar in contul platii cotelor lunare de intretinere
La momentele distincte la care ati inteles sa executati imbunatirile la partea comuna,
detineti incheiata conventie cu asociatia de proprietari?
Daca nu exista conventie asumata de catre reprezentantii legali ai asociatiei care sa prevada ca respectiva modificare la partea comuna este utila si necesara in interesul general al tuturor proprietarilor,nu puteti ridica pretentia ca sumele utilizate pentru acele imbunatairi sa fie echivalate respectiv stornate in contul cotelor lunare de intretinere restante
Nu a fost o intelegere scrisa, toti vecinii au fost de acord sa punem usa la scara deoarece cea veche de fier nu mai era buna si iarna se facea curent si intra zapada. Iar cand a fost vorba de bani nimeni nu a vrut sa mai dea un leu.
Iar de dat in judecata nu m.a dat nimeni pana acum. In suma aceea banuiesc ca sunt si penalizarii , dar penalizari nu ar trebuii sa imi puna deoarece mama este singera care lucreaza avand salariu de 1300 ron , in casa fiind 3pers
Dar banii care se strang pentru intretinerea scarii unde se duc? Scara neavand un bec de lumina , si nevopsita sau zugravita de cativa ani buni mai mult de 5
cjcr a scris:

dar penalizari nu ar trebuii sa imi puna deoarece mama este singera care lucreaza avand salariu de 1300 ron , in casa fiind 3pers

Aplicarea penalizarilor se realizeaza in temeiul disp art 25 (10 din HG nr 1588/2007 ,care nu beneficiaza de exceptii sau derogari
Problemele legate de lipsa becurilor,aspectul partilor comune le sesizati direct reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare,in interesul general al proprietarilor pentru buna functionare a partilor comune constructii si instalatii din condominiu

cjcr a scris:

Dar banii care se strang pentru intretinerea scarii unde se duc? Scara neavand un bec de lumina , si nevopsita sau zugravita de cativa ani buni mai mult de 5

Interesanta intrebarea! E ca in bancurile seci. Pai daca nu ati dat nici un ban de 4 ani la asociatie, de unde sa se stranga bani pentru intretinerea scarii?

Cei care conduc asociatia in care se petrece ceea ce spuneti, sunt vinovati, in primul rand ca nu au actionat inca in instanta. Cititi aici pe forum legea 230/2007 si HG 1588/2007 si-o sa vedeti ca aveti dreptul sa solicitati explicatii, sa contestati sumele de pe fiecare lista lunara in maxim 10 zile de la afisate si multe alte drepturi. Dar cititi si despre obligatii si-o sa vedeti ca aveti obligatia sa achitati cotele la intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la neplata fondului de rulment Adriana68 Adriana68 Am citit in ziarul Libertatea din 14 iulie 2010 raspunsul lui [EDIT] referitoare la fondul de rulment. Printre altele, spunea \"[b]Acesta poate fi constituit ... (vezi toată discuția)
Penalizari pe fondul de reparatii adrianafilote adrianafilote buna ziua! va rog frumos sa ma lamuriti daca este legal ca administratorul din blocul in care locuiesc sa perceapa penalizari pe fondul de reparatii in ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea la plata cotei anuale a fondurilor de reparatii, de rulment, de litigii, etc in cursul unei singure luni cristi1010 cristi1010 In blocul in care locuiesc, presedinta blocului si cativa asociati au hotarat ca cota-parte ce-i revine fiecarui proprietar din fondul de rulment, de ... (vezi toată discuția)