avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari pe fondul de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari pe fondul de reparatii

buna ziua!
va rog frumos sa ma lamuriti daca este legal ca administratorul din blocul in care locuiesc sa perceapa penalizari pe fondul de reparatii in conditiile in care acest fond se strange pt reparatia acoperisului neexistind un termen limita de incepere a lucrarii, cu atat mai putin o factura, e o suma stabilita de comun acord cu locatarii in baza unei oferte a unei firme de constructii. In baza carui document mi se aplica penalizari?
nici macar nu mi s-a adus la cunostiinta acest lucru iar la intrebarea mea :"De ce?" nu are nici un raspuns lamuritor.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:50, 26 Ianuarie 2015
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine obligatia in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 si HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d sa clarifice,sa acorde lamuriri oricaru proprietar care sesiseaza legal asociatia de proprietari
2-Iata ce prevede disp L nr 230/2007
Art. 49
(la data 21-Jan-2008 Art. 49 din capitolul VI reglementat de Art. 25 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice
sumă cu titlu de restantă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de
0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile
care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi
suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari,
afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitătilor de întârziere vor face obiectul fondului
de penalităti al asociatiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor
impuse asociatiei de proprietari de către terti şi pentru cheltuieli cu reparatiile asupra
proprietătii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.

Este corect sa fie penalizat si fondul de reparatii daca cota repartizata a fost inscrisa pe lista de intretinere.
Conform legii din care @ynocentta a citat articolul referitor la penalizari se poate vedea baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la neplata fondului de rulment Adriana68 Adriana68 Am citit in ziarul Libertatea din 14 iulie 2010 raspunsul lui [EDIT] referitoare la fondul de rulment. Printre altele, spunea \"[b]Acesta poate fi constituit ... (vezi toată discuția)
Penalizări întreținere IuliaMonicaM IuliaMonicaM Buna ziua! Administratorul meu adauga penalizari la intretinere si am aflat de curand, citind tot la dvs pe site, ca ceea ce face este ilegal. Am sa ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa platesc? monyca_u monyca_u Buna ziua, Mi s-a comunicat de la asociatia de locatari ca trebuie sa platesc \"fond de rulment\" pentru repararea acoperisului de la bloc. Sunt obligata sa ... (vezi toată discuția)