avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

MAMA MEA DUPA DESPARTIREA DE TATAL MEU SA RECASATORIT EL AVEA UN APARTAMENT DAT DE LA FABRICA PLATINDUL MAI MULT DE JUMATATE INPREUNA IN URMA CU DOUA LUNI SOTUL A DECEDAT EI NEAVAND COPII INPREUNA EU FIIND DIN PARTEA MAMEI SOTUL DECEDAT ARE UN FRATE BOLNAV PSIHIC CARE NU STIE NIMENI DE EL DE VREO 10 ANI ALTE RUDE NU MAI ARE STIU CA ARE 70 ANI . 1- SE POATE FACE SUCCESIUNEA FARA FRATELE DECEDATULUI ? 2- TREBUIE SPUS LA NOTAR CA MAI ARE UN FRATE? 3-CE COTA PARTE II REVINE MAMEI DACA SA ZICEM CA APARE FRATELE DECEDATULUI ? 4-IN CAT TIMP TREBUIE DEPUSA SUCCESIUNEA? VA ROG FRUMOS SUNETIMI CUM SA FACA MAMA MEA SA FIE CAT MAI BINE. VA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:14, 15 Martie 2012
In primul rand va rog sa scrieti cu litere mici, mi-a fost extrem de greu sa citesc mesajul si de asemenea este nepoliticos, este ca si cum ati tipa la mine.

On topic: Mama are dreptul al 1/2 din mostenire iar fratele are dreptul la cealalta 1/2. Nu puteti dezbate mostenirea pana cand nu il informati pe fratele defunctului despre decesul acestuia sub sanctiunea anularii certificatului de mostenitor.

In prima faza trebuie ca mama sa dea in termen de 1 an de la deces o declaratie de acceptare a mostenirii la notar si ulterior, cand poate va putea dezbate mostenirea.
Imi cer scuze pentru scris. Si daca fratele defunctului nu este de gasit ce se pote face sau pote el o fi decedat avand probleme psihice . Ce se intampla in acest caz? Cat cat timp trebuie asteptat ?
Incercati sa aflati mai multe date de la Evidenta Populatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabryele2007 gabryele2007 Am o intrebare. tatal meu a decedat cu putin timp in urma .mentionez caci parinti mei au fost divortati si tatal meu sa recasatorit si a mai facut un ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta din anul 2000 Elizar68 Elizar68 Buna ziua! Va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o situatie.Tatal meu a decedat in anul 2000 si nu s-a dezbatut succesiunea.Mama mea traieste si noi suntem 2 ... (vezi toată discuția)