avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am o intrebare. tatal meu a decedat cu putin timp in urma .mentionez caci parinti mei au fost divortati si tatal meu sa recasatorit si a mai facut un copil.acum mama mea vitrega vrea sa dezbata mostenirea si sa o treaca pe numele copilului care il au inpreuna dar pentru asta are nevoie de semnaturile noastre .acum am o intrebare ...cand se prezinta la notar notarul este obligat sa ne citeze pe noi ceilalti frati dar cum se face citatia se trimite recomandat sau se da in mana mamei vitrege ca apoi ia sa ne cheme la notar pentru ca la noi nu a ajuns nici o citatie si imi este frica ca notarul va decide ca nu ne-am prezentat deoare ce nu avem nevoie de drepturile ce ni se cuvin
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 22:25, 4 Octombrie 2016
Mergeti la orice notar din Romania (sau Consulat al Romaniei din strainatate) si dati o declaratie de acceptare a mostenirii tatalui dvs. Declaratia se va inscrie intr-un registru notarial la nivel national, registru pe care notarul la care se va duce mama vitrega trebuie sa-l verifice inainte de a dezbate mostenirea. In acest fel aveti garantia ca nu veti fi omisi de la mostenire.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
va multumesc cu respect
După ce dați declarația de acceptare a moștenirii puteți chiar dvs să cereți deschiderea succesiunii.
adisan a scris:

După ce dați declarația de acceptare a moștenirii puteți chiar dvs să cereți deschiderea succesiunii.

Pentru deschiderea mostenirii insa este competent numai un biroul notarial situat in circumscriptia teritoriala a judecatoriei in care defunctul si-a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la succesiune boudica boudica Buna seara, Mama a decedat in urma cu 6 luni. Ea a cumparat locuinta impreuna cu tatal meu vitreg (eu nu sunt adoptata de catre el). As dori sa stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiunea MAGDA2010 MAGDA2010 As dori si eu o informatie:daca,dupa 9 luni ,de la decesul tatalui meu,nu am facut nici o declaratie de acceptare a mostenirii pot fi decazuta din dreptul de ... (vezi toată discuția)