Bună ziua,
Am fost funcţionar public, acum sunt pensionar.Curtea de conturi stabileşte că in timpul activităţii am luat sporuri salariale necuvenite. Care este modalitatea de recuperare a acestora, in cazul meu. Pentru functionarii publici in activitate este decizia de imputatie, dar in cazul meu?
Multumesc.
Poprirea se infiinteaza numai in temeiul unui titlu executoriu, ori tocmai asta intreaba doamna/domnul care a deschis discutia: in temeiul carui titlu s-ar putea retine aceste sume? Daca reveniti cu un raspuns, va rog sa faceti trimitere la o prevedere legala. In literatura de specialitate au fost enuntate opinii controversate in privinta aspectului supus discutiei aici.
Aşa este, insă mă interesează modalitatea de stabilire a debitului, adică prin emitere de decizie de imputare conform L.nr. 188/1999 sau acţiune in pretenţii , aşa cum mă anunţă casa de pensii. Punctual, dacă trebuie avută in vedere calitatea mea de funcţionar public la data incasării drepturilor necuvenite, sau calitatea de pesnionar de acum.
Decizia de imputare poate fi emisa doar functionarilor publici care mai au calitatea de salariat al institutiei respective. Dumeavostra veti vi notificat de compartimentul financiar. Daca in urma notificarii veti stabili de comun acord modul de stingere al debitului. Daca dumneavoastra nu il recunoasteti , compartimentul juridic va face demersurile pentru recuperarea sumei prin executorul judecatoresc.