avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Relocare plata factura energie CEZ
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Relocare plata factura energie CEZ

Buna ziua,
Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in conditiile in care am contract cu firma de distributie energie electrica?
Am fost debransat la energie electrica pentru neplata factura radiotv,
Nu am primit notificare in sensul ca banii se duc la taxa radiotv.
In conditiile astea ce pot face din punct de vedere juridic,
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragos_m_olteanu , utilizator 08:35, 6 Aprilie 2012
In data de 4 aprilie 2012 un angajat de la CEZ s-a prezentat acasa la mine (apartament) si am fost debransat spunand ca exsita un preaviz neplatit de 99 lei din ianuarie. Nu am avut timp de prea multe explicatii fiind deconectat, eu stiind ca am platit factura. Am mers in acesi zi, am platit la banca preavizul si apoi la sediul lor pentru a arata factura de la banca si am fost reconcetat tot ieri. Azi am fost din nou la sediu si am cerut o verificare dar nu s-a gasit plata acelei facturi. Ulterior am gasit factura platita pe 16 februarie anul curent, cu o suma mai mare decat factura pentru care am fost deconectat.
Factura viitoare o sa includa si bransarea – rebransarea ("munca" care a durat 10 min in total) cu suma de 266 !! dupa cum am fost avertizat de angajatul CEZ.

Ce pot face acum pentru a-mi recupera prejudiciu material (pentru ca practic am platit de 2 ori acesi factura) si disconfortul moral atat fizic cat si psihic?

Sa fiu sincer am albit de nervi.

Precizez ca sunt din judetul Arges, Curtea de Arges.
Dupa ce primiti factura cu costurile debransarii-rebransarii faceti o cerere in care descrieti situatia si solicitati:
- anularea facturii nr. .... din data de ... reprezentand (exact ce o sa scrie pe ea ca reprezinta)
- factura nr. ... din data de ... reprezentand plata unui consum facturat si achitat deja cu factura nr. ... din data de .... sa fie considerata plata in avans pentru consumul viitor.

Faceti cererea in 2 exemplare, fotocopii dupa cele 3 facturi si depuneti-o personal la sediul societatii; cereti sa va fie trecut numarul de inregistrare si pe exemplarul dvs. (sau macar sa vi-l spuna, il scrieti dvs.)

Daca nu veti primi raspuns favorabil puteti sa va adresati Protectiei Consumatorilor - veti avea dovada ca ati incercat sa rezolvati problema pe cale amiabila.

Interventie moderator
Va rog cand mai doriti sa expuneti o problema nu postati in topicuri asemanatoare: deschideti un subiect nou. Multumesc.
Am solicitat acest lucru la CEZ cat si la OPC. Dup[a cum v-am spus am primit raspuns favorabil. Insa refuza sa opereze in calculator. Imi vin facturi cu rest de plata, care contin cele doua taxe debransare-rebransare. Sun sa cer lamuriri. Mi se spune. Asta e de plata. Atat vad in calculator.
Poate numai pe calea justitiei, altfel nu vad cum ii pot "obliga" sa puna in practica ceea ce mi-au scris in raspunsul la solicitare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cez romania ildor64 ildor64 Buna ziua. O problema cu CEZ Romania In luna noiembrie am fost deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Pentru factura de recalculare ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)