avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pamant vandut de doua ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pamant vandut de doua ori

Batrana a dobandit in 2010 de la raposatul ei sot niste terenuri extravilane.Anul acesta a intabulat o suprafata pe care a vandut-o pe data de 15.03.2012.A doua zi a aparut cineva care pretinde ca el este proprietarul in baza unui act de vanzare-cumparare act intocmit de un notar ,si ca vanzator sotul batranei.Pana acum terenul a fost trecut pe batrana la primarie si la cadastru.Cine este adevaratul proprietar
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 21:44, 15 Martie 2012
1. pentru a incheia in mod legal un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect imobile - terenuri, constructii - trebuie sa fie intabulat imobilul in cauza(oficiul de cadastru si publicitate imobiliara sau carte funciara)
2. contractul se incheie doar la notar, iar notarul comanda de la cartea funciara un extras actual in care figureaza proprietarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi proprietari ai aceluiasi teren boban81 boban81 Am intrebat toata saptamana trecuta acelasi lucru ,ma poate lamuri cineva? Am cumparat pe data de 15.03.2012 un teren de la o batrana iar pe data de 16 a ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)