avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca conf. art.56 lit c CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca conf. art.56 lit c CM

Supun atentiei dvs. urmatoarea problema. Salariatei X i se inceteaza cim conform art.56 lit c) fara a avea comunicata deciza de pensionare pentru invaliditate. Acesta este emisa dupa decizia de incetare , la cca o luna.Intrebari:
1) este legal ?
2) decizia de acordarea pensiei de invaliditate urmeaza a fi revizuita intr-un an. prin urmare , ce se intampla in ipoteza in care la reevaluare salariata este declarata apta de munca...Nu era mai normal sa i se suspnde cim pana la definitivarea situatiei ( eventual pensionare pe caz de boala ) ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:31, 17 Martie 2012
Salariata spuneti ca actionase deja in instanta angajatorul pt.concediere prin desfiintare de post,pe ce baza a intentat actiune,daca nu exista deja emisa o decizie de concediere de catre angajator,avand ca temei tocmai desfiintarea locului de munca?
Deci,este posibil ceea ce spuneti dvs. cred ,doar daca mai intai acea decizie de concediere a fost anulata de angajator, pt. ca mai apoi sa fi emis decizia de incetare de drept prin art.56(c)Codul Muncii.
Deci,daca ar fi asa,angajatorul nu ar mai putea nega ca nu a existat o decizie de concediere prin desfiintare de post,atata timp cat tocmai acea decizie a fost atacata de angajata...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Pensionare revizuibila roxxzzy roxxzzy Ce este pensionarea revizuibila. Cand ai un astfel de angajat cum faci suspenzi contractul de munca sau il incetezi? (vezi toată discuția)
Incetare cim in urma accidentului de munca cu invaliditate dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am marea rugaminte, de a ma sfatui cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: Salariat angajat in 11.03.2016 si in 18.04.2016 se produce ... (vezi toată discuția)