avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare - alte solutii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare - alte solutii

Buna ziua.

Doresc sa inchei pentru o persoana insarcinata in luna a 3-a un contract de colaborare pentru a o ajuta sa primeasca o indemnizatie mai buna deoarece pe cartea de munca are minim pe economie.
As dori sa stiu ce fel de contract se poate face (am inteles ca contractul de colaborare nu mai este valabil) si ce cod COR.
Este posibil un contract de mandat?
La contractul de mandat se plateste tot doar impozit de 16%?
Exista vreo regula ca functia de pe cartea de munca sa fie compatibila cu cea de pe contractul nou creat?

Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
lauricafl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 23 Martie 2012
Comisionarul trebuie sa faca o activitate potrivita pentru IMM. In rest nu ma intereseaza meseria lui pentru ca oricum nu va face nimic. Este doar pentru ICC. Trebuie ca IN ACTE sa faca ceva potrivit oarecum IMM-ului. Eu ma gandeam la ceva gen promovare IMM. Nu stiu, de asta am cerut parerea cum ar fi mai bine.

Va multumesc! O duminica placuta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
lauricafl, utilizator
In acest caz, nu mai este incidenta incheierea unui contract de comision ... se poate incheia un contract privind realizarea de studii de piaţa referitor la : inovarea la nivelul IMM-urilor ; contribuţia majoră la creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în Uniunea Europeană (UE) a IMM-urilor
Ati mentionat "se poate incheia un contract privind realizarea de studii de piaţa". Ce fel de contract?
Persoana respectiva munceste la o alta firma pe post de gestionar cu minim pe economie. Inchierea celui de-al doilea contract pentru a ridica ICC-ul se face pe IMM. Poate ma puteti ajuta cu vreun link sau cu mai mutle sugestii.
Va multumesc!
Nu conteaza denumirea acelui contract ..el va fi luat in considerare ca un contract de prestari servicii ...

Acest contract se va incheia pe societatea (IMM-ul) respectiva ... uitati un link care va poate ajuta cu un astfel de model
[ link extern ]

Buna ziua. Am incheiat un contract de prestari servicii intre persoana fizica si Asociatie, intrebarea mea ca sa fiu sigura, acest contract nu se inregistreaza la Finante, sau in revisal nu? Doar fac statul de plata, platesc impozitul lunar, si in 2013 depun declaratia de venit la Finante nu? Si la depunerea dosarului pentru indemnizatie CC, Finantele o sa imi elibereze vreo adeverinta cu aceste venituri? dosarul urmand sa se faca prin luna nov, dec 2012.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract de comision Silvia  Aldea Silvia Aldea Va rog frumos, daca se poate si aveti, as avea nevoie de un model de contract de comision. Dar sa fie un contract care ar rezista in instanta in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)
Contract de comision AJV AJV Imi puteti spune va rog,daca se poate incheia un contract de comision intre un SRL si o persoana fizica(nu PFA)? Daca da,ce taxe se platesc? Multumesc de ... (vezi toată discuția)