avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 146/1997 (actualizata)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 146/1997 (actualizata)

Buna ziua.
Pentru copiile solicitate din dosar,judecatoria percepe achitarea , in avans, a sumei de un leu / pagina ; pentru pagina nelegalizata.
Plata se face la Primarie si chitanta se depune la Judecatorie; Suma reprezinta taxa xerox,conform inscrisului de la Primarie.
Pentru ca in Legea 146/1997 (actualizata) ,nu exista prevazuta aceasta suma,fiind prevazuta doar in cazul copiilor legalizate si pentru ca Judecatoria refuza un raspuns corect,care este opinia d-voastra ? Mentionez ca si copiile paginilor expertizelor trebuie sa le platesc,instanta refuzand sa ia in seama cererea mea ,in conformitate cu prevederile C.P.,prin care aratam instantei ca expertul avea obligatia sa depuna exemplare suficiente pentru fiecare parte. Acesta este abuzul cel mai mic pe care l-a facut si il face in continuare aceasta injustitie dar,de ce sa nu fie respectata legea,in toate situatiile - si de catre instante,si de catre experti?
De ce sa platesc de 10 ori pretul maxim al pietei ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 10:10, 17 Martie 2012
Stimat forumist,

Cred că ar fi cazul să cereți copii simple, nu certificate.
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Cred că ar fi cazul să cereți copii simple, nu certificate.

Va multumesc,pentru raspuns.
Eu am cerut doar copii simple;ei taxeaza la fel si ,,legalizatele,, si pe cele simple. Problema este ca legea nu prevede taxa judiciara per pagina,ci doar taxa cererii propriu-zise. Abuzand,Judecatoria cere achitarea unei sume,in avans,la primarie. Suma nu este taxa judiciara,pentru ca nu are suport legal,este taxa xerox,fara baza legala. Taxa de smecherie ! Pana de curand taxarea copiilor se facea arbitrar,banii erau primiti de lucratorii arhivei,direct si fara chitanta,copiile fiind efectuate in sediul Judecatoriei,de catre lucratorii acesteia. Daca nici macar aceste institutii nu respecta legea (eu fiind convins de o buna vreme ) si ne asteptam sa gasim dreptate acolo...
S-auzim de bine !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
IonPopescu-B, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie act - din dosar - judecatorie oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Trebuie sa cer o copie dupa un act redactat de Primarie, dintr-un Dosar aflat la Judecatorie. Va ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata de pe un inscris din dosar DobraniciVioleta DobraniciVioleta Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea lamurire. Am avut, in urma cu câţiva ani, un proces de fond funciar în cadrul căruia instanţa a dispus efectuarea ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor. dascalescu_c dascalescu_c Spune-ti-mi si mie va rog cum trebuie sa sune oi cerere catre instanta de judecata (judecatorie) in cazul in care am depus o cerere de anulare a unui ... (vezi toată discuția)