avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot verifica veridicitatea datelor dintr un CV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot verifica veridicitatea datelor dintr un CV

Buna, in cadrul firmei mele s a eliberat un post de coordonator echipa agenti de vanzari. In urma anunturilor postate pe site-urile de profil am primit ce sa zic foarte multe CV uri. Dintre acestea am selectat 20 pentru interviul preliminar.
Totusi am indoieli in privinta veridicitatii datelor din CV-uri. In primul rand ma refer la perioada de experienta, aceasta ma intereseaza cel mai mult pe mine.
Pana sa se scoata Cartile de Munca puteam verifica acolo experienta profesionala a unui candidat.
Intrebarea mea este daca se pot verifica aceste date la Inspectoratul Teritorial de Munca sau online pe vre-un site dedicat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 20 Martie 2012
Cereti datele de contact alr fostilor angajatori
Aveti dreptate, numai ca asta stiam si eu; am crezut ca exista si o alta modalitate.
Din pacate nu exista nici o alta modalitate legala. Si in cazul in care solicitati fostilor angajatori date despre fosti lor angajati, acestia nu sunt obligati sa vi le ofere.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns la intrebarea mea, o zi buna in continuare.
Uitati cadrul legal:
art.29 (4) C.mun. : Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate verifica angajatorul datele din cv? fermat fermat Conform noului Cod al Muncii nu se mai cere de ceva vreme Cartea de Munca la angajare. Cartile de Munca se tin numai in format electronic. Cum verifica ... (vezi toată discuția)
Interviu Tina1973 Tina1973 Buna ziua, as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Lucrez in calitate de mai mult de 9 ani de zille. La ultimul serviciu lucrez de 6 luni. La ultimul ... (vezi toată discuția)
Promovare interna Daliborka Daliborka Buna ziua, In cazul in care un angajat din cadrul departamentului HR este promovat intern in alt departament ,de exemplu la departamentul calitate ,si pe o ... (vezi toată discuția)