avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate ONG

Buna ziua

Contabilul Asociatiei(care va efectua si depune Bilantul) trebuie sa fie obligatoriu membru CECAR?? Ong-ul este unul mic, avand 3 membri si fara activitati in anul 2011(exceptia incasarilor din 2% si taxele pe la banca).
Daca am retinut bine, din acest an s-au facut ceva modificari cu privire la excepotia contabilului unui ONG de a fi membru CECAR.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1968 , utilizator 20:48, 22 Noiembrie 2012
Buna ziua!
Va rog sa-mi dati si mie cateva detalii cu privire la contabilitatea ONG:
- daca membrii fondatori au creditat ONG - cu contract de creditare - pentru buna desfasurare a activitatii inainte de a avea incasari din donatii (doar incasari din cotizatii si acelea nu erau suficiente pentru a sustine activitatea) acei bani nu mai pot fi restituiti catre membrii fondatori?
- ONG este infiintat pentru sprijinirea copiilor cu dizabilitati si a familiilor acestora. Ce acte sunt necesare pentru a ajuta financiar familia unui copil cu dizabilitati (in afara de certificatul de handicap al copilului si cererea unuia dintre parinti)?
- cum se fac contractele de voluntariat si cum se remunereaza voluntarii? Ca si voluntarii vin o zi, doua, dar daca nu-i stimulezi, ... renunta! Contractele de voluntariat se inregistreaza undeva, gen Revisal, Camera de Munca?
- daca se fac cateva pachete pentru copii si pentru familiile lor de Sf. Nicolae si de Craciun se justifica cu factura cu care s-au cumparat produsele. Mai trebuie sa faca un p-v cu ce contin pachetele si poze la pachete? Nu exista intentia sa fie puse intr-o situatie jenanta familiile si sa li se ceara sa semneze de primire decat daca e absolut necesar d.p.d.v. contabil!
- orice lamuriri suplimentare credeti ca-mi puteti oferi, imi sunt de folos.
VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
Nina1968, utilizator
Pentru Nina1968:
1. Banii despre care vorbiti ii puteti lasa definitiv in ong sau ii puteti retrage cand se poate.
2. Pai solicitantul isi intocmeste un dosar cu copie dupa buletin si acte doveditoare privind starea de sanatate, expertize medicale si recomandari pentru un anumit tratament sau anumite aparate, proteze, etc daca doriti ca sa sustineti financiar achizitia lor. La fel pentru internarile in spital. Mai solicitati si un deviz sau o factura proforma asupra acestor cheltuieli din partea furnizorului de servicii sau aparaturi medicale.
3. Voluntarii sunt voluntari si nu pot fi remunerati. Li se vor deconta toate cheltuielile care se fac pentru activitatile la care sunt implicati. Gasiti alte forme de stimulare/recompensare a acestora dar nu financiara. Aceste contracte de voluntariat se intocmesc in dublu exemplar, unul la voluntar si unul la ong, dar nu se declara in revisal pentru ca nu sunt contracte de munca. Voluntarul va primi si o legitimatie cu nume, nume ong, numar de identificare si stampilata.
4. Dumneavoatra ca ong, puteti primi sponsorizari in numerar sau in natura. La sponsorizarile in natura, pe langa contractul de sponsorizare, la receptia produselor, veti intocmi un proces verbal de predare primire cu denumirea produselor, cantitatea si pretul unitar. Cu acest proces verbal va inregistrati in contabilitatea ong. La fel, daca le achizitionati dumneavoastra produsele din banii ong, cu factura pe care o inregistrati in contabilitate). La predarea pachetelelor cu produse catre beneficiari faceti tabel cu nume, date buletin, data si semnatura (in partea de sus a paginii treceti cantitatile si valoarea) care sa tina loc de proces verbal de predare primire si cu care va scadeti din contabilitate. Nu trebuie sa va jenati sa-i puneti sa semneze de primire.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2012
george-neagu, moderator
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Sanatate multa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant ong neutra neutra Am avut astazi surpriza neplacuta de a mi se refuza primirea bilantului pentru ONG la finante pe motiv ca nu am dreptul sa semnez ca director economic. Sunt ... (vezi toată discuția)
Contabil autorizat? phill thomas phill thomas Poate un contabil mai vechi , cu experienta dar fara autorizatie sa semneze un bilant contabil al unui ONG? Exista vreun articol din lege care specifica ... (vezi toată discuția)
Ong nou infiintat. help ContSters304613 ContSters304613 avem o asociatie cu 3 membri fondatori. va rog sa ne ajutati 1 - denumirea asociatiei in forma prescurtata poate fi folosita in documente oficiala? daca ... (vezi toată discuția)