In luna sept. 2011 am incheiat un C.I.M. pe perioada determinata (1 luna) in functia de conducator auto de mare tonaj cu o firma care isi are sediul in Cluj iar reprezentantul legal este cetatean belgian. Dupa o luna mi s-a prelungit C.I.M dar:
1. Nu am primit un exemplar din actul aditional la C.I.M
2. Nu mi s-a dat sa semnez nici un stat de plata
3. Nu am primit fluturasii de salariu
4. Nu am primit drepturile salariale incepand cu data de 01.11.2011 pana in prezent
Am rugamintea sa-mi spuneti ce cadru legal sa invoc pentru chemarea in judecata a angajatorului.
Va multumesc
Codul Muncii:
Art.40 (2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
......
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
......
Art.166 (4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
.....
Art. 253 (1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu ...
Drepturi banesti
leusan
am lucrat la o societate 5 luni.progarm 24/48.Salariul a fost platit cu multa intirziere fata de contract ,in transe si mai mult de atat nu au fost platite: ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu
markomarius1
Buna seara,
M-am confruntat cu o situatie la un SRL-ist cu putin timp in urma si as dori, daca se poate, sa-mi spuna si mie cineva cum as putea-o rezolva ... (vezi toată discuția)