avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - interzicerea accesului in casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - interzicerea accesului in casa

Vreau sa divortez de sotul meu ,insa nu am facut pasii premergatori iar eu l am dat afara din casa nemaipermitandu-i sa intre(,Avand dovezi ( POZE FOTO) ca ma inseala cu o alta femeie.)in casa noastra comuna,si a copiilor nostri.Daca el va sparge domiciliul pot sa il reclam?sau in ce varianta are dreptul sa intre in casa?de o saptamana nu mai are acces in casa iar el nu riposteaza nici intr un fel!Am dreptul fiind inc a casatoriti sa ii interzic sa intre in casa?pot sa il dau Parasire domiciliu?
Cel mai recent răspuns: miruna29 , utilizator 08:18, 17 Martie 2012
Nu aveti dreptul sa nu-i lasati acces in casa atata timp cat omul nu face scandal. Este dreptul lui sa se afle la locuinta dvs. comuna, ca doar e si el proprietar ca si dvs. In schimb daca face scandal(poate ajutati si dvs. putin la asta) cu martori si faceti dovada in instanta cum ca nu puteti convietui impreuna datorita scandalurilor provocate de acesta si aveti o teama pentru siguranta copiilor minori, si se poate demonstra cu martori puteti sa solicitati evacuarea sa silita din locuinta. Trebuie sa aveti si bani pentru a-l despagubi pentru partea sa din contract. E greu dar nu imposibil.
Raspunsurile in ordinea intrebarilor:
1.Nu, pentru ca imobilul este coproprietatea ambilor soti si pana una alta aveti drepturi egale asupra acestuia.
2.Are dreptul sa intre in casa atat in prezenta dvs. cat si in lipsa dvs.
3.Avand in vedere ca practic i-ati blocat posibilitatea de a se folosi de propria sa locuinta, exista posibilitatea sa formuleze impotriva dvs. plangere o penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 320 al. 1 teza a II-a c.pen.-tulburarea folosintei locuintei.
4.Nu, pentru ca pe de o parte poate proba ca dvs. sunteti cea care i-ati blocat accesul in locuinta prin schimbarea incuietorilor, iar pe de alta plecarea din domiciliu nu este o infractiune...
Va multumesc!Pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau ce altceva? tigrutz tigrutz Va rog sa ma ajutati cu stabilirea incadrarii faptei pentru urmatoarea speta : Un imobil detinut in coproprietate de X, Y, Z, in urma decesului tatalui. X si ... (vezi toată discuția)
Este sau nu violare de domiciliu?! ContSters141803 ContSters141803 Buna ziua.In imobilul unde locuiesc impreuna cu bunica mea de 34 ani,a patruns in nenumarate randuri fiica acesteia care a abandonato pe bunica timp de 30 ani ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu nousergius nousergius M-am dus la niste vecini sa reclam faptul ca ma deranjeaza cu muzica. Acestia mi-au deschis usa de la bloc (cu interfon) si usa de la apartament si am intrat ... (vezi toată discuția)