avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stramutarea procesului de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stramutarea procesului de divort

La primul termen procesul de divort s-a amanat . Pot cere straputarea procesului in italia, amandoi avem resedinta in italia. Copilul e nascut in italia. Printr-o ordonanta prezidentiala copilul are domiciliu la mine la mama. Imi convine sa fac lucrul asta? Stiu ca dureaza dar poate sunt mai protejate aici.
In urma ordonantei a obtinut un program de vizita , dar copilul e la parintii mei i. Romania. Mi a trimis executorul si cere in 10 zile sa aduc copilul in italia plus plata cheltuielilor. In comunicarea adusa de executor scrie conform deciziei..... E un numar de decizie din 2011 , nu stiu sa am o decizie din 2011. O pot contesta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:59, 17 Martie 2012
Nu puteti cere stramutarea acestui proces in Italia.
Pot face contestatie la executare si cere schimbare domicil in romania? Ma mut si eu in romania.
Da puteti formula contestatie la executare, dar trebuie facuta in termen de 15 zile de la orice act de executare. Referitor la domiciliu, dvs. aveti deja un domiciliu in Romania si doar resedinta in Italia, sunt doua lucruri, cumva, diferite. Va recomand, sa consultati un avocat aici in Romania, trebuie vazute si actele si studiat dosarul de divort, si dupa aceea avocatul va va sfatui ce-i de facut exact.
Cine a cerut sa aduceti copilul in Italia?
Executorul din Italia?
Ar fi recomandabil sa consultati de urgenta si contracost un avocat din Romania pentru ca cauta o solutie.
Va trebui insa vazuta hotararea judecatoreasca si analizata in detaliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mame,ajutati-ma! Monica_1983 Monica_1983 Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am ... (vezi toată discuția)
Casatorie romania, cerere de divort depusa in romania, domiciliu italia miron18 miron18 Buna seara, Am un caz personal: Casatorita in Romania, cererea de divort a fost depusa in Romania de catre sot, cu incredintarea catre mama a custodiei ... (vezi toată discuția)
Divort Kamyy Kamyy Sora mea e casatorita si are 2 copii,12-14 ani.Casatoria e incheiata in Romania familia fiind acum in Italia de cativa ani.Intrebarea este pentru a baga ea ... (vezi toată discuția)