avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casatorie Romania, cerere de divort depusa in Romania, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casatorie Romania, cerere de divort depusa in Romania, domiciliu Italia

Buna seara,

Am un caz personal:
Casatorita in Romania, cererea de divort a fost depusa in Romania de catre sot, cu incredintarea catre mama a custodiei copilului minor si stabilita pensie alimentara fixa cat si program de vizita, procesul este suspendat in baza dispozitiilor art. 242, alin. 1, pct. 2 conform Codului deprocedura Civila si are termen in luna septembrie 2012. Nu se poate finaliza ancheta sociala la domiciliul paratei din cauza ca nu a fost gasita la adresa din cartea de identitate (amandoi au aceeasi adresa in cartea de identitate, au avut domiciliu comun), domiciliul ei acum este in Italia, cat si a sotului. Avocatul lui din Italia sustine ca procesul se poate desfasura aici in Italia si insista si asupra programului de vizita asupra copilului.
Intrebare:
Procesul poate fi stramutat la o instanta judecatoreasca din Italia daca el este suspendat in Romania ?

Daca aveti intrebari, astept cu mare placere.
Multumesc, astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:04, 7 Iulie 2012
Procesul poate fi stramutat la o instanta judecatoreasca din Italia daca el este suspendat in Romania ?


Nu este necesara mutarea procesului de divort in Italia, in conditiile in care in care acolo divortul dureaza minim 2 ani si costurile sunt enorme.

in cazul in care cei doi soti au resedinta in strainatate, divortul este de competenta Judecatoriei sector 1 Bucuresti.
Puteti imputernici o persoana sa va reprezinte.
Ancheta sociala se va efectua la domiciliul paratei din Italia

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de divort miron18 miron18 Buna seara, Sunt in proces de divort, a fost intentat de catre el, suntem amandoi stabiliti in strainatate (Italia), am fost prezenta la prima infatisare si ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala ioanraul ioanraul din casatoria mea a rezultat un copil de 4 anisori.vreau sa divortez si am cateva nelamuriri,va rog sa ma ajutati.momentan stau intr-o chirie dar mentionez ... (vezi toată discuția)