avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere, duplicat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere, duplicat

Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta.
Mai am printre acte o copie, lizibila.
In curind voi veni intr-o scurta vizita in Romania si cu ocazia asta intetionez sa obtin un duplicat dupa Certificatul de Nastere.
Am citeva intrebari, referitoare la acest subiect:
1. Unde trebuie sa ma adresez?
2. Exista formular care se poate download-a de pe internet?
3. Care este procedura?
4. Ce acte trebuie sa aduc cu mine?
5. Cit dureaza pina sa-l elibereze?
6. Ce taxe sint de platit?

In asteptarea unui raspuns complet,

Multumesc anticipat.
in cazul in care veti solicita eliberarea certificatului de nastere pe baza pasaportului canadian nu veti avea inscris in certificatul de nastere CNPul. De aceea este preferabil sa aveti un titlu de calatorie, un CIP, Ci ori un pasaport romanesc fie el si expirat.
Multumesc de precizari. Probabil ca am sa iau cu mine pasaportul romanesc expirat.
Asa sa faceti, luati cu dvs. neaparat si pasaportul romanesc expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ... Florin Bondrea Florin Bondrea Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Copilul e nascut in Canada, are 16 ani si am vrea sa stim cum putem sa ii inregistram ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în anglia. cum pot obține pașaport românesc fără să vin în românia? Celinne Celinne Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata. Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, ... (vezi toată discuția)
Acte mogecri mogecri As dori sa intreb , in cazul in care ma intorc in tara cu un titlu de calatorie, unde trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa fac pentru am -mi face documentele ... (vezi toată discuția)