avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare angajat!URGENT!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare angajat!URGENT!

Buna ziua!
Patronul magazinului la care lucrez m-a "amendat" cu 100 euro,pt motivul ca nu am depus la banca banii din vanzari la timp.Nu s-a intamplat pt prima data acest lucru,am luat amenda si pt ca nu am venit la magazin cand a venit el in vizita,desi era ziua mea libera si chiar eram la un botez.Da amenzi pt diferite motive penibile:daca te prinde ca citesti,ca vb la telefon,ca stai de vorba cu un prieten sau ruda etc...Am cerut sa mi dea in scris motivul si suma cu care sunt penalizata dar nici nu vrea sa auda asa ceva...Mai nou,daca avem nevoie de vreo adeverinta in 5 zile,sa zicem,trebuie sa platim taxa de urgenta de 100 Ron,astfel trebuie sa asteptam 10 zile.
Toate astea sunt corecte?As putea merge sa fac plangere la ITM?Am mai fost odata si nu s a rezolvat nimic...
Astept raspuns urgent...
Multumesc!
Oricat de ciudate si aberante sunt cerintele angajatorul dvs, nu pot sa nu ma intreb daca in "inteligenta" lui a fost atat de inspirat incat sa treaca toate aceste abrambureli in regulamentul intern...:hm:
Este probabil sa aveti dreptate doamna ela david pentru ca am intalnit in regulamentul intern si prevederi de genul: "trantirea usilor avand ca urmare deteriorarea peretelui sau a mobilierului se sanctioneza cu...etc"....asa ca nu este de mirare ce se intampla. In aceelasi timp cred ca este vorba si de un abuz constant al angajatorului mentionat.
Bineinteles ca in regulamentul intern nu sunt trecute astfel de aberatii....I-am spus patronului ca nu are voie sa ma penalizeze cu o suma atat de mare,din cate am citit are voie cu maxim 10% intr-o luna.Drept raspuns mi-a spus ca sunt nebuna,nesimtita si needucata ca am avut tupeul sa-l infrunt..Si ca pot merge si la ITM ca are destui bani...
Starea conflictuala creata. va face ca mediul de lucru in care va desfasurati activitatea sa devina un factor de stres, care va poate afecta sanatatea. Daca mergem pe prezumtia ca organele abilitate ar face o cercetare a cazului dvs. si ar acorda o penalizare angajatorului, cred ca singura solutie ar mai fi un nou loc de munca, pentru ca atotputernicul patron tot nu va intelege ca el a fost in culpa si va urmari doar sa va gaseasca "nod in papura" ca sa plecati.

Din pacate este o carenta a societatii in care traim, unde patronul care nu are nici-o legatura cu notiunea de manager crede ca este doar un stapan de sclavi pe plantatie. Pentru a va pastra respectul de sine puteti sa ii dati o lectie, asa ca depuneti sesizarea.....macar angajatii care raman vor putea beneficia de urmarile pozitive ale reclamatiei facute de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme intre angajat si angajator ioana26 ioana26 Buna!Ma numesc Ioana si as vrea sa cer parerile dvs.in legatura cu problema cu care se confrunta prietenul meu.S-a angajat in iulie 2008 la un magazin pe ... (vezi toată discuția)
Modificare regulament ordine interioara fara acceptul angajatului kniffe kniffe Buna ziua Daca la angajare am semnat un contract si un reg de ordine interioara, in ce masura se poate modifica reg intern fara acordul meu? ex concret: in ... (vezi toată discuția)
Amprentarea angajatilor... Arvwen Arvwen Lucrez ca vanzatoare intr-un magazin . Toti angajatii acestei firme au un numar de marca . Marca care trebuie introdusa in programul vanzari sectiunea pontaj ... (vezi toată discuția)