avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

daca la un apartament de 2 camere ,unde tatal si fiica detin fiecare cate 1/2 din apartament,mama fiind decedata,tatal necontribuind la nici o cheltuiala timp de 18 ani,la partaj fiica are dreptul la o suma mai mare din pretul apartamentului?
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 16:10, 17 Martie 2012
Daca va referiti la o iesire din indiviziune privind apartamentul in speta, pretul apartamentului se imparte in mod egal intre cei doi proprietari.

Pentru recuperarea altor sume de bani (plata unor impozite, cote intretinere etc), puteti formula o actiune in pretentii in instanta, dar numai pentru ultimii trei ani.

Evident, daca va intelegeti cu tatal, puteti conveni cu acesta sa retineti din pretul obtinut in urma vanzarii o cota mai mare.

O alta varianta ar fi sa apelati la un mediator, dat fiind ca este destul de jenant sa va dati in judecata propriul tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Act de imprumut prin notariat roxanagina roxanagina Prietena mea a dat tatalui ei o suma de bani ptr achitarea apartamentului tatalui.A facut act la notar prin care tata se obliga sa intoarca banii ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa alina_laurentia alina_laurentia Buna ziua! Eu si sora mea am primit mostenire de la mama casa parintilor mei din 1993, tatal meu fiind decedat. Eu nu am locuit acolo dupa intocmirea actului ... (vezi toată discuția)