avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... renuntare administratie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

renuntare administratie

sunt administratorul (unicul) unei firme nou infiintate,fara datorii sau alte probleme,si as vrea sa stiu daca e posibil sa renunt la functie,sa pot inscrie firma pe numele altei persoane.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:23, 17 Martie 2012
Puteti cesiona partile sociale unei alte persoasne care va prelua si mandatul de administrator.
Daca nu puteti cesiona partile sociale incercati varianta dizolvarii si lichidarii la ONRC
Asociat si administrator sunt doua calitati diferite in structura unei societati. Dvs. aveti cele doua calitati, asociat unic si administrator?
Daca da, in calitate de asociat unic puteti cesiona partile sociale unei alte persoane, iar in acelasi timp va revocati din functia de administrator.
Daca nu sunteti si asociat unic, puteti parasi calitatea de administrator in urma revocarii de catre asociatii societatii. Aduceti la cunostinta asociatilor intentia dvs. de renuntare la calitatea de administrator, iar acestia vor desemna o alta persoana. Aceasta persoana va putea fi numita in locul dvs. conform procedurii legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la asociere; devenire asociat unic in doua firme adimix adimix Vreau sa renunt la statutul de asociat in cadrul unei firme, insa problema este ca persoana care ar ramane in continuare asociat unic pe firma mai este de ... (vezi toată discuția)
Modificare statut carmenrus carmenrus as dori sa stiu ce trebuie sa fac si cat costa ca sa ies dintr-o firma unde sunt administrator ?e o vorba de o firma din tg.mures si vreau neaparat sa ies din ... (vezi toată discuția)
Decizie asociat unic florry21 florry21 Buna ziua! Sunt asociat unic si administrator la o firma SRL, infiintata in mai 2014. Pe aceasta firma mai este un administrator, colega mea. Ideea este e ... (vezi toată discuția)